Hlavní obsah

Boris Carloff: Den před cenami Anděl jsem si pouštěl Cestu do pravěku

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před sobotním andělským ceremoniálem si zpěvák, skladatel a producent Boris Carloff, jenž měl v hlavních kategoriích čtyři nominace, nejvíce věřil s videoklipem Falling. Anděla za něj nakonec opravdu získal.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Boris Carloff při předávání cen Anděl.

Článek

Už předminulý pátek jste získal prvenství v žánrové kategorii Elektronická hudba a nyní jste triumfoval i se svým videoklipem k písničce Falling. Byl pro vás loňský rok úspěšný?

Úspěšný byl, to rozhodně, ale teprve čas ukáže, jestli bude něco znamenat i pro mou hudební kariéru. Může se toho mnoho stát, ale také se nemusí stát vůbec nic.

Před sobotním vyhlašováním jste prohlásil, že byste mohl uspět s videoklipem. Kde se vzala ta sebedůvěra?

Opravdu si myslím, že videoklip k písničce Falling je výjimečný. Není to samozřejmě má zásluha, měl jsem výborné spolupracovníky. Je to ideální konglomerát hudby a obrazu, kterých se u nás za rok moc neurodí.

Při přebírání ceny jste hovořil o tom, že vás inspirovaly filmy režiséra Karla Zemana. Máte rád filmovou tvorbu ze čtyřicátých až šededesátých let?

Mám ji moc rád, například v pátek jsem si doma pouštěl Zemanovu Cestu do pravěku.

Budete v tomto duchu při realizaci klipů pokračovat?

Teď chystáme klip, který bude zasazen do období poválečného Německa. Je k písničce For These Days, která je na mém albu The Escapist.

Budete k albu koncertovat?

Určitě. Připravujeme koncerty na letošní léto, budeme hrát například na festivalu Rock for People. Zatím je dojednáno asi osm vystoupení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám