Hlavní obsah

ANKETA: Udělte vlastního hudebního Anděla

Právo, far

Ceny Akademie populární hudby Anděl za rok 2012 se budou předávat v sobotu 16. března během pražského ceremoniálu. Čtenáři Novinek mohou udělit své Anděly už nyní v sérii anket, které vycházejí z nominací odborníků. Hlasovat můžete v kategoriích album, zpěvák, zpěvačka, skupina, objev, skladba a videoklip.

Foto: Martin Hruška

Udílení hudebních cen Anděl bude v Praze ve velkém stylu.

Článek

V kategorii Album roku byly nominovány následující počiny: zpěvák Boris Carloff (album The Escapist), kapela Charlie Straight (Someone With a Slow Heartbeat) a skupina Kryštof (Inzerát).

Hlasovat můžete zde:
ANKETA: Udělte Anděla albu roku
Foto: Petr Sznapka, ČTK

Richard Krajčo s kapelou Kryštof

V kategorii Zpěvák roku dostali nejvíce hlasů tito interpreti: Boris Carloff, Vojtěch Dyk a Richard Krajčo.

Foto: Lukáš Fronk

Jeviště je až za odměnu, říká zpěvačka.

Zpěvačkou roku se pak může stát jedna z těchto umělkyň: Lucie Bílá, Iva Bittová nebo Aneta Langerová.

Foto: Adam Holý

Charlie Straight v úterý pokřtí své nové album v brněnském klubu Fléda a zítra je představí v pražském Bontonlandu. Zleva Pavel Pilch (bicí), Michal Šupák (klávesy), Albert Černý (zpěv, kytara) a Johnny Cienciala (baskytara).

Nejvíce hlasů od Akademiků v kategorii Skupina roku dostala třinecká kapela Charlie Straight (album Someone With a Slow Heartbeat), nominována byla i populární formace Kryštof (deska Inzerát) a třetici uzavírají kladenští muzikanti ze skupiny Zrní (Soundtrack ke konci světa).

Foto: Archiv kapely – Šimon Vejvančický

Zrní je jedním z nejzajímavějších hudebních úkazů na letošní české scéně.

V kategorii Objev roku bodovali kapela A Banquet (album Breath), nominován byl i český hudebník a producent Boris Carloff (deska The Escapist) a třetici uzavírá kladenská skupina Zrní (Soundtrack ke konci světa).

Foto: Aleš Honus, Právo

Richard Krajčo, v pozadí Jarek Nohavica

Nejvíce hlasů od Akademiků dostala v kategorii Skladba roku třinecká kapela Charlie Straight za píseň Coco (album Someone With a Slow Heartbeat), nominována byla i populární formace Kryštof za píseň Inzerát (deska Inzerát) a třetici uzavírá opět kapela Kryštof, tentokrát však za Křídla z mýdla, kterou nahrála s písničkářem Jaromírem Nohavicou.

Foto: Supraphon

Karel Gott, Petr Janda a Radek Pastrňák v novém klipu

Nejvíce hlasů od Akademiků dostala populární kapela Buty za videoklip k písničce Píseň práce, nominováni byli také český hudebník a producent Boris Carloff za píseň Falling a kapela Kryštof za Inzerát.

HLASOVÁNÍ BYLO UKONČENO.

Reklama

Související témata:

Související články

Žánroví Andělé budou mít devět oceněných

Hlavnímu ceremoniálu českých výročních hudebních cen Anděl, který se uskuteční 16. března, bude v pátek večer předcházet udílení žánrových ocenění. Celkem bude...

Výběr článků

Načítám