Hlavní obsah

Bill Wyman chtěl u Rolling Stones více prostoru

Právo, Jaroslav Špulák

Na otázku z konce minulého roku dostala hudební historie odpověď nyní. Bill Wyman, bývalý baskytarista skupiny Rolling Stones, se ke kapele na sklonku roku připojil pouze na dvou výročních koncertech.

Foto: ČTK

Bill Wyman, druhý zleva, byl v kapele Rolling Stones jednatřicet let.

Článek

Logické by přitom bylo, kdyby odehrál všech pět akcí, které legenda ke svému padesátému výročí absolvovala. To se však nestalo, a vysvětlení chybělo.

Před pár dny však Wyman oznámil, že ho mrzí, že mohl s kolegy strávit tak málo času. Byl by prý rád, kdyby se s nimi mohl vídat častěji a delší dobu.

„V prosinci 2011 mi zavolal Keith Richards a řekl mi: ’Poslouchej, starouši, nechtěl by sis s námi zase trochu zahrát?’ Na to se mě zeptal, jestli bych nechtěl být při chystaných speciálních akcích. Řekl jsem, že je to dobrý nápad a že by se mi líbilo, kdybych u toho byl. Když jsem pak zjistil, že budu na pódiu jen ve dvou písničkách, trochu mě to zklamalo,“ vysvětlil Wyman.

Byl to ostatně také důvod, proč Wyman nepřijal pozvání odcestovat po dvou listopadových koncertech v Londýně s kapelou do Spojených států, kde výroční turné pokračovalo dalšími vystoupeními.

„Byla to dobrá nabídka, ale nechtěl jsem letět do Spojených států jenom proto, abych se objevil na pódiu ve dvou písničkách. Myslím, že tomu kluci rozuměli, Charlie Watts určitě,“ říká Wyman, který v kapele působil v letech 1962 až 1993.

O dalších koncertních aktivitách skupiny Rolling Stones zatím není nic známo. Bill Wyman je prý ale připraven se do nich zapojit.

Reklama

Výběr článků

Načítám