Hlavní obsah

Nové knihy: Gary, Cimický, Svevo, Cameron

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nabídku začínáme románem francouzského prozaika Romaina Garyho a pokračujeme neobvyklou prózou Jana Cimického. Američan Christian Cameron zavede opět do doby Alexandra Velikého, Brit Simon Scarrow do Říma. Anglická autorka Anna Reidová do válečného Leningradu. Ženské čtenářky osloví Irka Cecelia Ahernová, o láskách mladých píše Ludomír Müller, o slavných předcích zase americký autor Louis Baldwin.

Článek

Romain Gary:

Život před sebou

Nové knihy

Malý Momo, arabský sirotek a pořádný uličník, žije s dalšími opuštěnými dětmi u paní Růženky, vysloužilé židovské prostitutky, v pařížské imigrantské čtvrti Belleville. Při toulkách pařížskými ulicemi, při snaze sehnat si nějakou obživu, se setkává s pestrou směsicí lidí, z nichž někteří jsou hodní, a jiní mají k dobrotě daleko.

Plus, přeložil Vladimír Saudek, 232 stran, 249 Kč

Jan Cimický:

Srdce a skalpel

Nové knihy

Překvapení od známého autora detektivek a psychologických studií. Nabízí dobrodružný příběh Ivana Piskáčka, který se v Praze a v Paříži připravoval na dráhu diplomata, a nakonec se ocitl v gulagu na Sibiři s nezvyklým úkolem pro doktora (práv) – stát se lékařem.

Baronet, 256 stran, 229 Kč, e-kniha 129 Kč

Italo Svevo:

Krátká sentimentální cesta a jiné povídky

Nové knihy

Výbor nepřeložených povídek terstského autora mapuje tvůrčí dráhu od textů předcházejících románům Život pana Alfonsa (1892) a Senilita (1898), až k brilantním textům z poslední tvůrčí fáze, včetně Vědomí a svědomí Zena Cosiniho (1923), což mu přineslo slávu a úspěch.

Argo, přeložila Alice Flemrová, 352 stran, 280 Kč

Christian Cameron:

Tyran: Bouře šípů

Nové knihy

Athénský válečník Kineiás urazil dlouhou cestu od doby, kdy byl propuštěn z Alexandrovy armády a kdy ho rodné město poslalo do vyhnanství. Řekové pod jeho velením porazili mocné makedonské vojsko a zachránil tak svobodu Olbii – městu, jež se stalo jeho novým domovem. Osud mu však nedopřál, aby se z vítězství radoval dlouho.

BB art, přeložil Antonín Otáhal, 424 stran, 299 Kč

Simon Scarrow:

Vítězství orla

Nové knihy

Autorovy znalosti římské historie se snoubí s literárním talentem, který čtenáře zatáhne přímo do centra bouřlivých událostí naplněných krví, potem, slzami, strachem i radostí z vítězství a umožní mu prožívat je s jeho hrdiny.

BB art, přeložili Ludmila a Tomáš Havlíkovi, 352 stran, 149 Kč

Anna Reidová:

Leningrad

Nové knihy

Dobrodružný, srdcervoucí příběh z 2. světové války. Osmého září 1941, jedenáct krátkých týdnů poté, co Hitler zahájil operaci Barbarossa, byl obklíčen Leningrad. Obležení se nepodařilo prorazit dva a půl roku a během 872 dní blokády zahynuly dva milióny lidí...

Jota, přeložil překlad Jan Krist, e-kniha, 488 normostran, 278 Kč

Cecelia Ahernová:

PS: Miluju tě

Nové knihy

Báječné čtení pro ženy. PS: Miluju Tě je něžný, zábavný a nečekaně romantický román, jejž si čtenáři uchovají v srdci a v mysli ještě dlouho poté, co otočí poslední stránku.

BB art, přeložila Barbora Listíková, 376 stran, 149 Kč

Louis Baldwin:

Osudové lásky slavných

Nové knihy

Příběhy známé i méně známé – od vášnivého vztahu Antonia a Kleopatry a proměnlivého vztahu Alžběty I. a Roberta Dudleyho, přes vzájemnou oddanost Marie Antoinetty a Ludvíka XVI. na sklonku jejich života, až po vztah Jacqueline Bouvierové a Johna F. Kennedyho.

Motto, přeložila Jana Melicharová, 336 stran, 269 Kč

Lubomír Müller:

Schody do nebeského ráje

Nové knihy

Příběh mladých lidí zasazený do konce 60. let. Lumír Milovský nepatří mezi rošťáky, zajímá se o kresbu, hudbu, k dívkám je pozorný a klukům připadá zženštilý. Asi proto se stal terčem ústrků zbabělce Viktora Fedrycha. Vše se změní příjezdem Mileny Lažanské, dívky s krásnými čokoládovými vlasy a hnědýma očima.

Egmont, 384 stran, 399 Kč

Ken Bruen:

Svatyně

Nové knihy

Když soukromý detektiv Jack Taylor dostane dopis se seznamem obětí, říká si, že to není jeho starost. Za záhadných okolností zahyne nejdřív gardista a poté soudce. Ovšem teprve když na seznam přibude dítě, rozhodne se Jack Taylor odhalit vraha a za každou cenu ho zastavit.

BB art, přeložil Tomáš Jeník, 160 stran, 229 Kč

James Rollins:

Klíč soudného dne

Nové knihy

Sigma Force čelí největší hrozbě lidstva v dobrodružství, které sahá od římského Kolosea přes ledové norské vrcholky a rozvaliny středověkých opatství k zapomenutým hrobkám keltských králů. Nejhorší noční můra je uvězněna v talismanu pohřbeném dávno mrtvým světcem.

BB art, přeložil Zdík Dušek, 448 stran, 149 Kč

Zdeněk Lukeš:

Stavby a architekti

Nové knihy

Populární kniha o architektuře, která nás obklopuje. Zajímavá, ale často neprávem přehlížená díla a osobnosti v období od konce 19. století do dnešních dnů – od historismu a neoklasicismu přes secesi, avantgardní architekturu až po dnešní dekonstruktivismus.

Nakladatelství Lidové noviny, 248 stran, 269 Kč

Geoff Johns, Gary Frank, Jon Sibal:

Superman: Utajený počátek

Nové knihy

Mladý Clark Kent odjakživa věděl, že je jiný. V dětství užíval svých neuvěřitelných schopností k záchraně lidských životů a konání podivuhodných skutků – nyní však dospívá a jeho schopnosti se vymykají kontrole. Někdejší dar se rychle stává prokletím.

BB art, přeložil Martin Antonín, 224 stran, 590 Kč

Eric Powell:

Goon 2, Mé vražedné dětství

Nové knihy

Vtipně napsaný příběh, skvělá výtvarná práce, černý humor. Druhý díl ukazuje, jak se Goon dostal ke své práci, jak to vlastně bylo s bossem Labraziem a kde přišel k nerozlučnému parťákovi divnookému Frankymu. A navíc, Goon se prostě s ničím moc nepáře.

Comics Centrum, přeložili Martin Trojan a Václav Dort, 136 stran, 499 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám