Hlavní obsah

V Londýně byl asi objeven Mercuryho náhrobek

Právo, Jaroslav Špulák

Britská média přinesla senzační zprávu: po téměř dvaadvaceti letech byl možná nalezen náhrobek Freddieho Mercuryho, bývalého zpěváka slavné skupiny Queen. Náhrobek se jménem hvězdného umělce byl objeven na hřbitově Kensal Green Cemetery v západní části Londýna.

Foto: ČTK

Freddie Mercury

Článek

Jako první to oznámil list Daily Mirror. Mercury zemřel v listopadu 1991. Někteří tvrdili, že jeho popel byl rozprášen v Ženevském jezeře, jiní, že byl pochován v rodném Zanzibaru.

Mercuryho milenec Jim Hutton zase v roce 1994 řekl, že zpěvákův popel byl uložen v Garden Lodge v londýnském Kensingtonu. Na desce na náhrobku v Kensal Green Cemetery je nápis „In Loving Memory of Farrokh Bulsara. Pour etre toujours pres de toi avec tout mon amour. M.“

Farrokh Bulsara je rodné jméno Mercuryho. Ve druhé části vzkazu se ve francouzštině praví: „Vždycky blízko tebe, z celé své lásky. M.“ Tento vzkaz může být prý buď od některého z Mercuryho milenců, nebo od Mary Austinové, blízké Mercuryho přítelkyně. Na desce jsou data 5. září 1946–24. listopadu 1991 – narození a úmrtí zpěváka.

Nejmenovaný fanoušek skupiny Queen listu Daily Mirror řekl: „Všichni vědí, že Freddie byl zpopelněn v roce 1991 na Kensal Green Cemetery. Zůstalo ale naprostou záhadou, kam byl jeho popel nakonec uložen.“

Pracovníci hřbitova prý netuší, zda deska byla vyrobena na počest zpěváka. Podle nich ale mohou mít na hřbitově bronzové desky ti, jejichž popel byl rozptýlen na hřbitovní loučce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám