Hlavní obsah

Román pro dospělé od Rowlingové vyjde česky v dubnu

– Praha

První kniha spisovatelky J. K. Rowlingové určená dospělým čtenářům vyjde 4. dubna v nakladatelství Plus. Román Prázdné místo (The Casual Vacancy) bude mít českou i slovenskou variantu. Do češtiny román přeložila Hana Zahradníková, do slovenštiny Zora Ličková, řekla Radka Potměšilová za Albatros Media, do níž nakladatelství Plus patří.

Foto: Reuters

J. K. Rowlingová

Článek

Děj románu je situován do fiktivní vesnice Pagford v jihozápadní Anglii, která trochu připomíná Forest of Dean, kde Rowlingová vyrůstala. Na půdorysu doplňovacích místních voleb vyvolaných smrtí jednoho z radních líčí spory a zájmy, které pohánějí místní politiku, a třídní rozdíly, které mohou rozdělovat i nejmalebnější anglické vesnice.

V originále vyšla kniha loni v září, neprodávala se sice tak rychle, jako její knížky o Harrym Potterovi, ale i tak se ihned stala nejprodávanější knihou v Británii. Za první týden od vydání se jí prodalo 375 000 tištěných a elektronických exemplářů. Britská televizní stanice BBC chce román zfilmovat.

Rowlingová prodala po celém světě více než 450 miliónů výtisků knih o Harrym Potterovi, jehož příběh sledovala v sedmi dílech. Knihy byly přeloženy do 74 jazyků, na základě série vzniklo osm filmů. Úspěšné dílo jí vyneslo téměř 900 miliónů dolarů a nastavilo laťku pro jakoukoli další knihu hodně vysoko.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám