Hlavní obsah

Vraha s prasečí hlavou i sexuchtivou Barbie nabídne festival otrlých

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Filmové bizarnosti všeho druhu hledejte v pražském Aeru od 5. do 10. března, kdy se koná tradiční Festival otrlého diváka. Letošním tématem je venkov.

Foto: Festival otrlého diváka

Italský film Démoni

Článek

Vraždícího muže s prasečí hlavou, pekelného japonského svazovače, krvežíznivé démony, bojovného liliputa, sexuchtivou Barbie nebo hollywoodský thriller Stokerovi korejského režiséra Parka Chan-wooka chystají tvůrci na již devátý ročník této vypečené akce.

Promítat se bude celkem 16 podivných filmů, vedle toho si můžete užít i tematickou výzdobu a interaktivní projekce. Mezi filmy pro otrlé se počítají zejména horory, thrillery a pokleslé erotické příběhy. Tentokrát se můžete těšit i na pár animáků.

Dramaturgové David Čeněk, Jiří Flígl, Petr Šaroch a Antonín Tesař uvedli: „Vybíráme filmy, které se nám samotným líbí, a myslíme si, že se nebudou líbit každému. Naši dramaturgii drží pohromadě jednou svalnatou prackou El Santo a druhou chlupatou dlaní věrní diváci našeho pravidelného pornookénka, kterým letos nakoukneme až do dalekého Japonska.“

Tématem ročníku bude venkov. „Po loňské oslavě aerobního pohybu a estetiky posiloven jsme prostě chtěli trošku slunce, sena, erotiky. Navíc venkov je tradiční terč všemožných exploatací, ať už pozitivních nebo negativních, od Texaského masakru motorovou pilou po Babovřesky,“ vysvětlil Antonín Tesař.

Unikátem festivalu jsou simultánní překlady v reálném čase, v několika případech dokonce týmové, na kterých se podílí přední překladatelé vystupující pod otrlými pseudonymy Samantha Bifidus a Josef Vokurka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám