Hlavní obsah

Whitney nechápala, že flirtuje se smrtí

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Své vzpomínky zveřejnil pod názvem The Soundtrack of My Life jeden z největších hudebních bossů, producent Clive Davis. Pracoval s Arethou Franklinovou, Bobem Dylanem, Whitney Houstonovou a mnoha dalšími esy světové pop music.

Foto: Lucas Jackson, Reuters

Zpěvačka Whitney Houstonová

Článek

Clive Davis dnes nepochybuje, že písničky, které dělal s Whitney Houstonovou, budou žít věčně. Její příběh je podle něj také poučením o nebezpečích slávy a síle drog. Bulvární články ale vůbec nevystihly, jaká Whitney byla.

„Byla to dobrá ženská,“ nepochybuje producent. Prožil s ní bolestné drogové období. „Řekl jsem jí: Věř mi, jako jsi mi věřila s písničkami, tohle nezvládneš!“ uvedl Davis. Na chvíli prý uvěřil, že se drog skutečně zbavila, když udělala známé interview s Oprah Winfreyovou.

„To chraptění měla z cigaret, věděl jsem, že se jí hlas vrátí,“ tvrdí dále. V osudný týden, kdy zemřela, přišla prý do jeho domu a řekla, že se rozhodla skončit s kouřením. To znělo pozitivně. Ani on, ani ona ale vůbec nepochopili, že Whitney už tehdy flirtovala se smrtí.

Ještě jednou Aretha

Producent také dodal, že chce natočit ještě jedno album s legendární Arethou Franklinovou, královnou klasického soulu. "Ona pořád zpívá úžasně,“ rozplývá se. Rád by udělal album největších hitů známých div (Billie Holiday, Sarah Vaughan, Dinah Washington) a trochu to okořenil moderními věcmi od Alicie Keys nebo Adele.

„Slyšet Arethu zpívat skvělé klasiky, s Danger Mousem a Babyfacem jako producenty, to by byla zábava,“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám