Hlavní obsah

Na Šumná města navazují nové díly Šumných stop

Novinky, Stanislav Dvořák

Slavný seriál České televize Šumná města, kde o architektuře hravým způsobem vyprávěl David Vávra, má již nějakou dobu své pokračování. Od středy ve 21.25 hod. se na ČT 2 budou vysílat nové díly série Šumné stopy.

Foto: ČT

David Vávra (vpravo) a režisér Radovan Lipus

Článek

Nové díly série jsou zaměřeny na zahraniční stopy českých architektů a diváky bude opět provázet David Vávra.

"Tvůrčí tandem Radovan Lipus a David Vávra během patnácti let natáčení Šumných měst postupně vybrousil do dokonalosti zcela ojedinělou stylizovanou formu vyprávění. Na rozdíl od předešlého cyklu jsou však Šumné stopy zaměřeny zejména na otisk architektů z českých zemí v zahraničí. Svým širokým záběrem se však Lipus s Vávrou snaží podávat celistvější obraz „českých stop v zahraničí“ v obecnější rovině," uvedl Michal Prokeš z České televize.

Nejde jen o obecně známé stavby typu Průmyslového paláce v Hirošimě od architekta Jana Letzela. V nových dílech tvůrci odhalují zapomenuté české stopy v Izraeli, ve Slovinsku či v Bulharsku.

Šumné stopy podle ČT (podobně jako předešlá Šumná města) sklízí vavříny i v zahraničí a svojí osobitou solitérní formou získávají fanoušky v projekčních sálech od Tokia přes Sofii, Londýn až po New York.

Reklama

Výběr článků

Načítám