Hlavní obsah

Jeden svět na školách nabízí učitelům filmy k výuce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Učitelé mohou zdarma stahovat dokumentární filmy o lidských právech, ekologii či moderních dějinách na novém portále Jeden svět na školách. Materiály pak mohou využívat při výuce, zároveň zde najdou návod, jak s dětmi v hodinách na dané téma pracovat, informovala Bohumila Beranová z programu Jeden svět na školách organizovaného společností Člověk v tísni.

Článek

V takzvaných audiovizuálních lekcích najdou učitelé kromě dokumentů třeba i otázky, které by po sledování měli se žáky probrat, aby je přiměli zamyslet se nad danou problematikou.

"Nový web umožňuje přehrávat a stahovat filmy a pracovat s doprovodnými výukovými materiály. Systém rozšířeného vyhledávání pedagogům rovněž pomůže, aby si pro výuku vybrali vhodnou audiovizuální lekci podle tématu, délky filmu nebo věku žáků," uvedli organizátoři projektu.

Aby mohli portál využívat, musejí se kantoři napřed zaregistrovat. Poté mají přístup do databáze zdarma. V nabídce jsou třeba filmy o šikaně, stárnutí, příběhy lidí se zdravotním handicapem, homosexuálů, ale také dokumenty o holokaustu nebo normalizaci. Mezi další témata patří mediální výchova, občanská angažovanost a globální problémy.

Program funguje už 12 let, dosud školám dokumenty nabízel na DVD, dříve také na VHS kazetách. Vzdělávací materiály programu Jeden svět na školách využívá 2900 základních a středních škol, tedy více než každá druhá škola v zemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám