Hlavní obsah

Premiéry: Láska, Nádherné bytosti a Babovřesky

Novinky, Stanislav Dvořák

Tento týden do českých kin konečně vstupuje Hanekeho cenami ověnčené drama Láska. Nádherné bytosti se jmenuje americká romantická fantasy a poslední premiérou jsou Babovřesky Zdeňka Trošky.

Upoutávka na film Nádherné bytosti (premiéra 14. února 2013)Video: Bontonfilm

 
Článek

Nádherné bytosti

Ethan (Alden Ehrenreich) je životní smolař. Po předčasné matčině smrti de facto přišel i o otce, protože ten se utápí v žalu a syn pro něj přestal existovat. Navíc žije v zapadákově jménem Gatlin County, kde je jeden den jako druhý a všechny nesmírně ubíjející. Místo zcela vystihuje Ethanův komentář: „V Gatlinu člověka nečeká žádné překvapení. Je to ta nejpitomější díra. Doteď jsem si to aspoň myslel. Zdá se ale, že jsem se sakra seknul…“

Zásadní změnu optiky prodělá Ethan díky nové spolužačce, krásné a tajemné černovlásce Leně Duchannesové. Film natočil americký režisér Richard LaGravenese.

Láska

Foto: Artcam

Emmanuelle Rivaová ve filmu Láska

Ve světě velice oceňované drama natočil Michael Haneke. Manželé Georges (Jean-Louis Trintignant) a Anne (Emmanuelle Riva) jsou učitelé hudby. Jejich láska a pevné pouto, které se prohlubovaly roky společného života a vášní pro klasickou hudbu, je náhle vystaveno těžké zkoušce. Stáří si vybírá svou daň – Anne prodělá mozkovou mrtvici a její okolí se musí smířit s její proměnou. Nic není jako dřív ani pro jejich dceru Evu (Isabelle Huppert).

Babovřesky

Upoutávka na film Babovřesky (premiéra 14. února 2013) Video: Falcon

Komedie Zdeňka Trošky je ze života současné jihočeské vesnice Babovřesky. S nadhledem a komediální nadsázkou sleduje kupící se nedorozumění a souhry náhod, které pořádně zamotají hlavu její obyvatelům. V příběhu nechybí láska, žárlivost, závist a intriky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám