Hlavní obsah

Na Colours zahrají Inspiral Carpets a Transglobal Underground

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jména dalších velkých hvězd zveřejnili pořadatelé letošního ročníku hudebního festivalu Colours of Ostrava. Návštěvníci se letos mohou těšit mimo jiné na kultovní manchesterskou kapelu Inspiral Carpets a také na společný koncert etno-elektronických Transglobal Underground s dvanáctičlennou balkánskou dechovkou Fanfara Tirana.

Článek

Kapela Inspiral Carpets patřila k hlavním postavám manchesterské kytarové scény začátku devadesátých let. V Ostravě vystoupí s původním zpěvákem Stephenem Holtem a uvede v koncertní podobě slavné album Life. Inspiral Carpets patřili před dvěma desetiletími k nejvlivnějším britským kapelám a v britské hitparádě měli v jednu chvíli hned šest singlů najednou.

Transglobal Underground zase patří k nejvýznamnějším kapelám, v jejichž tvorbě se mísí elektronická a etnická hudba. Nedávno vydala společné album s dvanáctičlenným albánským souborem Fanfara Tirana a právě toto album představí i ostravskému publiku.

Mezi další velká jména letošního ročníku, který se uskuteční od 18. do 21. července, patří islandští Sigur Ros, popjazzový klavírista a zpěvák Jamie Cullum, izraelský písničkář Asaf Avidan či irský zpěvák Damien Rice.

Reklama

Výběr článků

Načítám