Hlavní obsah

Muzikál s hity Lucie potvrzen, Karlín už hledá herce

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muzikál s hity skupiny Lucie, která se nedávno odhodlala k návratu, se stává skutečností. Hudební divadlo Karlín už hledá herce. Dílo se bude jmenovat Lucie - větší než malé množství lásky.

Článek

Na hudbu pánů Kollera, Kodyma, Dvořáka a P. B.CH píše texty Tomáš Belko. Režie se ujme Petr Novotný a choreografie Pavel Strouhal.

Momentálně mají mladí herci a herečky šanci stát se jedním z hrdinů muzikálu. Hledá se např. představitelka Lucie, dívka mezi 20 a 30, která má být "krásná, tajemná, drzá a ostrá". Dále Daniel (25 – 35), sympatický a pohledný technik nebo Andrea, krásná třicátnice, která pracuje v televizních zprávách, a nešťastný panic Jáchym, neustále myslící na sex.

I starší umělci mají šanci - třeba na roli Borise, drsného policajta kolem čtyřicítky, a na roli šéfa tiskárny, kolem padesátky až sedmdesátky, který je charakterizován jako "starý, bohatý, zamindrákovaný idiot, chlípník a žvanil". Herci pochopitelně musejí umět zpívat a tančit. Pěvecká i taneční část konkurzu proběhne v Karlíně 3. a 4. března 2013.

Velký comeback 

Lucie se loni rozhodla ukončit léta trvající hádky a znovu koncertovat.

„Po ocenění Akademií populární hudby Anděl jako skupina, interpret a album dvacetiletí a stále gradujícímu tlaku fanoušků chystá Lucie v původním složení velká překvapení. Chce tak potvrdit, že se vždy snažila být o krok napřed v osobitém pojetí hudby, nových technologií a koncertního provedení turné,“ uvedli ve společném prohlášení všichni čtyři členové kapely.

K rozhodnutí k návratu došlo prý symbolicky 12. 12. 2012 v 12:12 hodin. Faktem ale je, že kapela o podobné věci hovořila již dříve, dokonce v některých rozhovorech a v chatech naznačila, že návrat v letech 2013 nebo 2014 je velice pravděpodobný.

Lucii založili v roce 1986 kytaristé Kodym a P. B. Chovanec. Později se k nim připojil klávesista Michal Dvořák a poté i Koller, bývalý bubeník Jasné Páky i dalších kapel. Koller z Lucie odešel v roce 2005 z „hudebních i osobních důvodů“. Kodym pak ještě chvíli tvrdil, že se skupina nerozpadla, ale žádné koncerty se už nekonaly. Koller byl ve skupině naprosto zásadní postavou. Podílel se na písních skladatelsky i zpěvem a také bubnoval.

Reklama

Výběr článků

Načítám