Hlavní obsah

Hlaváčová a Munzar dostanou od Prahy stříbrnou medaili

Praha udělí hercům Janě Hlaváčové a Luďku Munzarovi stříbrné medaile. Rozhodla o tom městská rada. Ocenění spojené se stotisícovou finanční odměnou obdrží jako zvláštní projev úcty a ocenění uměleckého přínosu a zásluh o rozvoj pražské kulturní scény, informoval radní Lukáš Manhart (TOP 09). Návrh musí ještě schválit zastupitelstvo.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Luděk Munzar

Článek

"Život obou umělců je velmi úzce spjat s Prahou, prožívají zde nejen své soukromé, ale také umělecké životy," uvedl radní. "Jejich herecké výkony obohacují pražskou kulturní scénu dodnes," doplnil.

Manžele Hlaváčovou a Munzara spojuje nejen profesní, ale i soukromý život. Obor herectví vystudovali na pražské DAMU, seznámili se při působení v Národním divadle. Munzar loni převzal prestižní cenu Thálie za celoživotní činoherní mistrovství.

Hlaváčová a Munzar spolu hráli i ve filmu. Herecký koncert rozehráli třeba v životopisném filmu o Leoši Janáčkovi Lev s bílou hřívou. Munzar například hrál také ve filmu podle Kunderova Žertu, k dalším jeho filmům patří Dědeček automobil či Srpnová neděle.

Reklama

Výběr článků

Načítám