Hlavní obsah

Arnoldovi to v amerických kinech natřela Jessica Chastainová

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový film Arnolda Schwarzeneggera The Last Stand (Konečná) nemá v USA takový komerční úspěch, jaký by si stárnoucí akční hvězda představovala. Poslední víkend jasně vyhrála Jessica Chastainová v hlavní roli hororu Mama.

Foto: Lionsgate

Plakát k filmu The Last Stand

Článek

Mama za víkend inkasovala zhruba 33,2 miliónu dolarů. Lidé ze studia Universal říkají, že snímek vydělává, protože je přístupný teenagerům, což mnohé ostatní novinky nejsou. Pro americké filmaře je to zásadní otázka, protože nepřístupnost tam berou skutečně vážně.

Vítězný snímek Mama navštěvují hlavně dospívající dívky a mladé ženy, asi 63 procent diváků je ve věku pod 25 let.

Foto: Bontonfilm

Jessica Chastainová ve filmu Mama

Celkem slušně je na tom romantický snímek Davida O. Russella Silver Linings Playbook (Terapie láskou), který vydělal zhruba 14 miliónů dolarů. Krimi thriller Broken City (Zlomené město) vydělal asi jen 10 miliónů dolarů a doslova o kasovním  průšvihu se dá hovořit u Schwarzeneggerova snímku The Last Stand (Konečná), který si připsal na konto pouhých 7 miliónů dolarů.

Film plný násilí a suchých hlášek sice Arnoldovy fanoušky zřejmě nezklame, ale problém tkví v tom, že na něj chodí právě jen jeho věrní fanoušci - většinou lidé nad 25 let. Teenageři na něj nechodí a ani nemohou, protože je nepřístupný.

Reklama

Výběr článků

Načítám