Hlavní obsah

Český lev hledá nejlepší studentský film

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rámci filmových cen Český lev se letos hlasuje i o Cenu Magnesia za nejlepší studentský film. Dvacet finalistů předvybrala porota, kterou tvoří filmový publicista Vojtěch Rynda, programový ředitel Festivalu krátkých filmů Praha Karel Spěšný, animátorka Niké Papadopulosová, Petr Horák ze sdružení iShorts a Markéta Šantrochová z Českého filmového centra.

Foto: VAC

Nominovaný snímek Cesta (režie Ondřej Dolejší)

Článek

„Mezi dvacítkou finalistů je dvanáct snímků vzniklých pod záštitou pražské FAMU, tři z písecké FAMO a pět s rodným listem zlínské Univerzity Tomáše Bati. Plná polovina filmů je hraná, tři jsou dokumentární a sedm animovaných. Nejkratší snímek má pět minut, nejdelší devětatřicet,“ sdělila za pořadatele Otílie Semorádová.

Režiséra či režisérku vítězného počinu vyhlásí na nominačním večeru Českého lva dne 2. února ve 20:00 v přímém přenosu na ČT2. Získá finanční prémii ve výši 100 000 Kč. Loni vyhrál snímek Neplavci režiséra Jakuba Šmída. O vítězi rozhodne dvacet profesně rozmanitých členů České filmové a televizní akademie.

Reklama

Výběr článků

Načítám