Hlavní obsah

Arnošt Goldflam zkouší Čapka

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pražském Divadle Rokoko začali pod vedením Arnošta Goldflama zkoušet hru Věštkyně, vraždy a jasnovidci. Jde o Goldflamovu adaptaci povídek Karla Čapka. Premiéra proběhne 16. března.

Foto: Městská divadla pražská

Čtená zkouška - vlevo Arnošt Goldflam

Článek

„Osobitý dramatik a režisér Arnošt Goldflam zpracovává ve svém novém projektu několik impulzů z Povídek z jedné i druhé kapsy. Přináší trochu nečekaný a nevšední pohled na spisovatele, jehož jsme si zvykli vnímat spíše jako moudrého klasika, glosátora veřejného dění a autora Hovorů s T. G. M.,“ sdělila Tereza Mrzenová z Městských divadel pražských.

„Věštkyně, vraždy a jasnovidci jsou magické příběhy s tajemstvími někdy až hororovými, jindy úsměvnými, trochu detektivní, trochu legrační, trochu posmutnělé, ale všechny směřující k jediné otázce: Co je ve skutečnosti dobro a co zlo? Umíme to rozpoznat?“ dodala.

Ve hře uvidíme např. Vladimíra Čecha, Jana Vlasáka, Vasila Fridricha, Lukáše Jurka, Danu Batulkovou, Annu Suchánkovou a další. Dramaturgii má na starost Věra Mašková, scénu David Marek a kostýmy Petra Štětinová Goldflamová. Hudební stránky se ujal Milan Potoček (Pan Kaplan má třídu rád, Rváč).

Reklama

Výběr článků

Načítám