Hlavní obsah

José Carreras vystoupí v Ostravě v úterý

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Zrekonstruovaná ostravská ČEZ Aréna přivítá veřejnost již ve čtvrtek v rámci dne otevřených dveří, za oficiální zahájení provozu ale lze považovat až koncert Janáčkovy filharmonie Ostrava spolu a slavným španělským tenoristou José Carrerasem a korejskou sopranistkou Mi-Hae Park, který se uskuteční v úterý 6. dubna.

Článek

José Carreras, jenž tvoří spolu s Lucianem Pavarottim a Placidem Domingem hvzdné tři tenory, dorazí na mošnovské letiště soukromým letadlem kolem pondělního poledne. Ještě večer se zúčastní první ze dvou zkoušek pod taktovkou Carrerasova dvorního dirigenta Davida Giméneze.

Ředitel Janáčkovy filharmonie Jan Hališka míní, že více zkoušek nebude třeba, protože orchestr s Carrerasem mnohokrát a vždy s velkým zájmem vystupovalo na řadě koncertů po celé Evropě, ale i v Asii.

Na programu Verdi, Bernstein,Strauss i Dvořák

Ostravský koncert, na nějž se zatím prodalo přes šest tisíc vstupenek, zahájí předehra k opeře Candide Leonarda Bernsteina a následovat budou operní a operetní čísla z repertoáru Giuseppe Verdiho, Johanna Strausse, Franze Lehára a dalších.

"Podařilo se nám docílit toho, aby byla na galakoncert zařazena i jedna česká skladba. Bude to měsíční árie z Rusalky. Já sám jsem zažil řadu různých provedení této árie a je velmi potěšující, že i korejská zpěvačka ji dokáže zazpívat krásnou češtinou," řekl Hališka.

Pořadatelé vyzvali návštěvníky, aby na koncert dorazili alespoň s půlhodinovým předstihem, protože vstup na stadión bude ovlivněn zvýšenými bezpečnostními opatřeními v souvislosti s nedávnými teroristickými útoky v Madridu.

R.E.M. v Ostravě koncem tohoto roku

Nová ČEZ Aréna má sloužit především sportovním akcím, na letošní rok se však připravuje i několik atraktivních vystoupení hvězd rocku a popu: dalším je červnový koncert skupiny Lucie se symfonickým orchestrem a připravovaný koncert skupiny R. E. M., který má proběhnout koncem roku

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám