Hlavní obsah

Hitem roku 2013 budou Haim, hlásí anketa BBC

Novinky, Stanislav Dvořák

Tři sestry z Kalifornie, které si říkají Haim, zvítězily v odborné anketě BBC Sound of. Kritici a DJové v ní každý rok předpovídají, kdo ze začínajících umělců bude velkou hvězdou. Většinou se trefí.

Foto: Polydor

Trojice Haim na obalu singlu Dont Save Me

Článek

O výsledku ankety rozhoduje 213 britských odborníků a v minulosti předpověděli úspěch např. Adele, Michaelu Kiwanukovi, Mikovi, Ellie Gouldingové a Keane.

Zvuk vítězných Haim není novátorský, čerpají ze synthi-popu osmdesátých let a částečně z pop-rocku a R Mají zajímavě vyladěné vícehlasy a cit pro obyčejnou, ale vděčnou popovou melodii. Vcelku potvrzují teorii, že současná pop music v nejlepším případě recykluje to zajímavé, co přinesla 60. až 80. léta.

"Mají prudkou vášeň pro hudbu, která září v jejich písních. Jsou to brilantní muzikantky, které mají talent pro songy, jež spojují příběhy o dospívání v 21. století se schopností autorství," tvrdí DJ Huw Stephens.

S mamkou a taťkou 

Sympatické sestry Este, Danielle a Alana začaly v dětství muzicírovat s rodiči (teď jim je 21-26 let). Všechny umějí zpívat a doprovázejí se na kytary a bicí. Ještě dnes příležitostně berou na pódium i své rodiče.

Za skupinou Haim, která stále nemá ani jednu dlouhohrající desku, se umístili například AlunaGeorge, Angel Haze, Laura Mvula a Chvrches.

BBC SOUND OF: TOP 5

1. Haim

1. Haim 2. AlunaGeorge

1. Haim 2. AlunaGeorge 3. Angel Haze

1. Haim 2. AlunaGeorge 3. Angel Haze 4. Laura Mvula

5. Chvrches

Reklama

Výběr článků

Načítám