Hlavní obsah

Dirty Blondes: V cizině je o nás zájem

Právo, Jan Šída

Zajímavou kapelou na klubové scéně je pražská čtveřice Dirty Blondes. Vznikla v roce 2010 a loni vydala album Don’t Be a Pussy.

Foto: Foto Jan Šída

Skupina Dirty Blondes si věří, zleva Benjamin „Ben“ Daniels (bicí), Tomáš „Bitch Blonde“ Hamerník (kytara), Pavel „Beer Blonde“ Pokoj (baskytara)

Článek

Jak byste charakterizovala svou tvorbu?

Hrajeme směs punk rocku a rock’n’rollu, říkáme tomu dirty punk Naším hlavním cílem je předat fanouškům co nejvíce energie, aby si to užili naplno, tak jako my.

Mají texty nějakou ideovou podstatu?

Chceme, aby o něčem byly, bez toho by to nešlo. Píšu je já a tematicky pojednávají o tom, že ženy mají být silné a nemají se bát projevit. Jsou v nich ale i vzkazy pro kluky. Skladba Gold Digger z našeho debutu Don’t Be a Pussy je o slečnách zlatokopkách. Vypráví skutečný příběh a poukazuje na to, že ženy umějí být někdy pěkné mrchy a muži to nerozeznají. Některé texty mají i sexuální podtext. Jsou v angličtině a správnost konzultuji s rodilým mluvčím.

Jako Slovence by vám čeština nebyla tak blízká?

Nemám s češtinou problém. Angličtinu jsme ale zvolili proto, že je to mezinárodní řeč a otevírá každé kapele dveře za hranice. Mým druhým jazykem je angličtina, a proto je pro mě lehké v ní psát texty. Navíc mladí lidé v Čechách už s angličtinou nemají problém. Že angličtina lidi odrazuje, je dávno překonaný mýtus.

Na pódiu jste dost divoká. Trénujete fyzickou kondici?

Mimo hudbu se věnuji profesionálně tanci, takže mám dobrou průpravu. Veškerý můj pohyb na pódiu je ale spontánní. Jednou jsem si při provazu natrhla stehenní sval a jednou mě lidé v davu upustili na zem. Pokaždé jsem však koncert dozpívala.

Kam vlastně sahají ambice skupiny?

Tak daleko, jak daleko je slyšet naše muzika a cítit naše energie. Letos se podíváme několikrát i za hranice. Na jaro a podzim chystáme koncerty se švýcarskou kapelou Bitch Queens a s kapelou Delilash po Německu. Také se vrátíme zpátky do Francie a Švýcarska, kde to milujeme. V cizině je o nás zájem. Přes léto vystoupíme na několika německých festivalech, na jednom společně se Sepulturou a Skindred. A i čeští fanoušci se mají na co těšit.

Reklama

Výběr článků

Načítám