Hlavní obsah

Internetové hlasování způsobilo chaos a odložení oscarových nominací

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letos se poprvé rozhoduje o nominacích na Oscara online a pro organizátory to skončilo trapasem. Uzavření nominací se musí odložit, protože mnozí členové akademie si stěžují, že systém nefunguje.

Článek

Několik členů si stěžovalo, že se na hlasovací stránku vůbec nemohli dostat a jiní tvrdí, že je matoucí. Uzavření nominací se proto odkládá na 4. ledna. Někteří možná radši dají přednost staré metodě a vrátí se k papíru.

Listu The Hollywood Reporter deset členů akademie sdělilo, že jim nefungovalo heslo nebo měli obavy, že stránku mohli napadnout hackeři. Režisér Morgan Spurlock, jehož film Super Size Me byl v roce 2004 nominován na nejlepší dokument, napsal, že nemohl hlasovat.

"Heslo, které mi poslali, nefungovalo. A nový login mi nemohli poslat emailem, ale jen pomalou poštou," postěžoval si režisér.

Hlasovat mohou online i poštou

Posunutí nominací má pomoci hlasujícím, kteří byli na svátky pryč a teď se vracejí. Stihnou tak získat nová hesla, nebo mohou poslat nominace na papíře.

"Prodloužením termínu děláme vše proto, aby byl přechod na online volbu tak hladký, jak to jen jde," dodal Ric Robertson, který je za internetové hlasování zodpovědný.

Nominace na Oscara budou ohlášeny 10. ledna. Vítězové budou vyhlášeni 25. února ráno středoevropského času.

Reklama

Výběr článků

Načítám