Hlavní obsah

Začíná vysílat Smíchov, nová stanice Novy

Smíchov, nová televizní stanice skupiny Nova, začíná vysílat 23. prosince v 18:00. Ze začátku nabídne hlavně vánoční komedie, později běžné filmy a seriály. Název Smíchov nesouvisí ani tak s pražskou čtvrtí, jako s tím, že se lidé chtějí smát.

Foto: Nova.cz

Programová ředitelka Novy Alex Ruzek

Článek

"V situaci, kdy jde celková společenská nálada dolů, i v souvislosti s hospodářskou situací, vidíme, že takových diváků je čím dál více," uvedla programová ředitelka Novy Alex Ruzek.

Komediální stanice měla Nova připravený téměř dva roky, na realizaci a spuštění Smíchova intenzivně pracovala posledních šest měsíců. V červenci Nova nabídla kanál Fanda, který je zaměřen na muže, a v srpnu začal vysílat pozemně ve 4. multiplexu, kde zahájí i Smíchov.

Nová komediální stanice, která má divákům nabídnout rozptýlení a zábavu, už má připravené pravidelné schéma. "Pondělky například budou patřit romantickým komediím, čtvrtky akčním, pátky rodinným a neděle nestárnoucí komediální klasice," uvedla Ruzek. Kromě filmů bude Smíchov vysílat klasické sitcomy, jako jsou Krok za krokem či Ženatý se závazky, z premiérových seriálů pak mimo jiné nabídne Mike a Molly nebo Zpátky do školy.

Smíchov je šestou stanicí skupiny Nova, do jejíhož portfolia kromě hlavního kanálu a zmíněného Fandy patří také Nova Cinema a placené stanice Nova Sport a česko slovenská verze MTV. V přípravě jsou podle Ruzek i další kanály.

Reklama

Výběr článků

Načítám