Hlavní obsah

Nová alba: Crystal Castles, Green Day a další

Právo, Jaroslav Špulák

Několik dnů před Vánocemi se na trh dostávají alba, která by se jistě mnoha kupcům hodila jako dárek. Řeč je zejména o nových Green Day nebo kanadských Crystal Castles.

Článek

Crystal Castles: III

Foto: Universal Music

Nová alba

Kanadská elektronická formace Crystal Castles, která v létě vystoupila na českém festivalu Rock for People, vydává album jednoduše nazvané III. K posluchačům posílá po dvouleté odmlce třetí nahrávku, jejíž produkci obstaral Ethan Kath. Za zmínku nesporně stojí i obal desky, pro který byla použita fotka ověnčená mnoha oceněními, za kterou stojí Samuel Aranda. Zobrazuje ženu jménem Fatima Al-Qaws, která drží svého syna Zayeda poté, co byl zasažen slzným plynem během demonstrace v Jemenu koncem loňského roku.

Green Day: !Tré!

Foto: Supraphon

Nová alba

Třetí album ambiciózního projektu !Uno!, !Dos! a !Tré! posílá na trh americká punkrocková kapela Green Day. Tento speciální projekt následuje po Grammy oceněném albu 21st Century Breakdown a je opět produkován osvědčeným kapelovým spolupracovníkem Robem Cavallem. Na programu je ještě čtvrté pokračování v podobě DVD.

Tomáš Sloboda: Chobotnica

Foto: Slnko Records

Nová alba

Po pěti letech vychází v pořadí druhé sólové album slovenského zpěváka a kytaristy z alternativní kapely Le Payaco Tomáše Slobody. Atmosféricky velmi silné až psychedelické album je nazpívané ve slovenštině a nahrála je čtveřice skvělých muzikantů naživo, bez studiových fines a samplů. Jako hosté se představují Jana Kirschner, Lasky ze skupiny Para, Juraj Podmanický z kapely Billy Barman a další.

Šárka Rezková: Nos mě na rukou

Foto: Tommü Records

Nová alba

Zcela nové CD Šárky Rezkové Nos mě na rukou vyšlo po roce skvělých výkonů celé její doprovodné kapely a hromadě hodin excelentní práce Romana Mashy Šándora ve studiu Mercury. V oblasti country je hodnoceno jako jedno z nejlepších alb u nás.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám