Hlavní obsah

Nezávislá CD: Radůza, Camael, Horáček i Josef Somr

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi novinkami ze světa menších vydavatelů najdeme před Vánocemi DVD originální písničkářky Radůzy, album skupiny Camael, vánoční povídání herce Josefa Somra či záznam koncertu s písničkami Michala Horáčka.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Radůza

Článek

Druhé koncertní DVD Radůzy nese název Ocelový město. Živelnost Radůzy, kterou si posluchači mohli vychutnat na již vydaném stejnojmenném CD, zde plně vyvěrá podtržena obrazovým záznamem. Režie se ujala Olga Špátová.

Nové album Čaro přichystala i skupina Camael. Nabízí především vlastní autorskou tvorbu a zní méně folklorně než minulá alba. Aranže jsou odvázanější, tentokrát skupina použila i různé exotické nástroje a posílila rytmus. Tématy alba jsou láska a čarování.

Michal Horáček Tribute

Foto: Supraphon

Michal Horáček Tribute

CD obsahuje záznam ze dvou říjnových speciálních koncertů v pražské Státní opeře. Písně s texty Michala Horáčka tam zazpívali například Lucie Bílá, Jana Kirschner, Aneta Langerová, Lenka Nová, Lucia Šoralová, Vojta Dyk, Michael Kocáb, Matěj Ruppert, Richard Müller nebo František Segrado. S doprovázejícím velkým orchestrem si zahráli také instrumentální sólisté Ondřej Brzobohatý, František Kop, Petr Malásek nebo Michal Pavlíček.

Zazněly hity jako Denim blue, Srdce jako kníže Rohan, Sebastián, Stáří, Sněžná sova, Levandulová, S cizí ženou v cizím pokoji, Ohrožený druh, Baroko a další.

Josef Somr vypráví pohádky

Audiokniha Vánoční pohádky bratří Grimmů vychází na 2CD v neopakovatelném podání herce Josefa Somra.

„Když jsem před rokem četl na 2CD Andersenovy vánoční pohádky, netušil jsem, že se za rok ve stejném čase potkám s pohádkami bratří Grimmů. I tentokrát bych si přál, aby to pro posluchače bylo potěšení, zastavit se a v klidu adventního času poslouchat ty původní příběhy, které se s léty změnily v pohádky, jak je známe dnes,“ řekl Josef Somr.

Na 2CD se objevují klasické příběhy se zimní a vánoční tématikou: Paní Zima, Bělinka a Růženka, Popelka, Perníková chaloupka, Sněhurka, Železný Jan a Čertovy tři zlaté vlasy. Pohádky podbarvuje tematicky laděná hudba s řadou ruchů.

Reklama

Výběr článků

Načítám