Hlavní obsah

Komedie Ladíme! je trochu lepší Glee

Novinky, Stanislav Dvořák

Mladý režisér Jason Moore, který měl dosud spíše televizní zkušenosti, natočil milou hudební komedii Ladíme!. Příběh z americké vysoké školy sice působí seriálově, nicméně lehce překonává průměr.

Foto: Bontonfilm

Rebel Wilsonová a Anna Campová

Článek

Beca (Anna Kendricková) nastoupí pod tlakem otce na univerzitu, i když vlastně chtěla být DJkou. Náhodou se seznámí s místním dívčím sborem a svolí ke spolupráci, přestože ze zastaralého repertoáru není dvakrát nadšená. Vystresovaná vedoucí sboru (Anna Campová) jí také není dvakrát sympatická a sboru výrazně konkuruje jiná univerzitní skupina plná namyšlených studentů.

Scénář moc nepotěšil, je jako z učebnice Jak napsat průměrný film, který neurazí ani nenadchne. Nová uzavřená dívka, snad docela chytrá, se musí zbavit komplexů a najít lásku. Pak autor rychle načrtne dvě skupiny, které spolu soupeří, kluk ze skupiny A se samozřejmě zamiluje do uzavřené holky ze skupiny B, její šéfka jí ale zakáže sex s konkurencí.

Chování šéfky je navíc podivné, psychologicky nepravděpodobné, přehnané. O dalších postavách se už vůbec nic nedozvíme, holek je ve skupině tolik, že je problém je vůbec rozeznat, takže divák se chytá jen základních rysů - blondýna zlá, zrzka hezká, černoška macatá, bruneta prsatá.

Legrace s Rebel

Většinu skutečně legračních scén zajišťuje Rebel Wilsonová (ano, ta tlustá holka z komedie Bridesmaids), zatímco hlavní hrdinka není příliš vtipná a vlastně ani příliš sympatická. Její nemastná neslaná povaha je sice rozumně vysvětlena tlakem rodičů, ale stejně to zamrzí.

Fóry se ale často povedly. Když Rebel vynalézavě rozpohybuje svých devadesát kilo nebo hází hlášky o chlapech či lesbách, není problém se zasmát. A k dobru musíme přičíst kvalitní hudební složku, na které se tvůrci vyřádili rozhodně více než na scénáři.

Ladíme! není špatný film. Bohužel neví, jestli je jen další popovou hudební limonádou, nebo si z nich chce dělat legraci. Moore natočil kompromis mezi filmem pro normální lidi a trapnou vystajlovanou slátaninou. Je to vlastně seriál Glee + deset bodů IQ navíc.

Celkové hodnocení: 60 %

Reklama

Výběr článků

Načítám