Hlavní obsah

Skupina Lucie se vrací na pódia

Právo, Jaroslav Špulák, Stanislav Dvořák

Skupina Lucie potvrdila očekávaný návrat na koncertní pódia. Zpěvák a bubeník David Koller, kytarista a zpěvák Robert Kodym, klávesista Michal Dvořák a baskytarista P. B. Ch. se rozhodli v příštím roce odehrát několik charitativních koncertů a na podzim 2014 plánují velké koncertní turné.

Foto: ČTK

Lucie (Anděl,2011)

Článek

„Po ocenění Akademií populární hudby Anděl jako skupina, interpret a album dvacetiletí a stále gradujícímu tlaku fanoušků chystá Lucie v původním složení velká překvapení. Chce tak potvrdit, že se vždy snažila být o krok napřed v osobitém pojetí hudby, nových technologií a koncertního provedení turné,“ uvedli ve společném prohlášení všichni čtyři členové kapely.

K rozhodnutí k návratu došlo prý symbolicky 12. 12. 2012 v 12:12 hodin. Faktem ale je, že kapela o podobné věci hovořila již dříve, dokonce v některých rozhovorech a v chatech naznačila, že návrat v letech 2013 nebo 2014 je velice pravděpodobný.

V pátek kapela vystoupila na vánočním večírku finanční skupiny PPF.

Lucii založili v roce 1986 kytaristé Kodym a P. B. Chovanec. Později se k nim připojil klávesista Michal Dvořák a poté i Koller, bývalý bubeník Jasné Páky i dalších kapel. Koller z Lucie odešel v roce 2005 z „hudebních i osobních důvodů“. Kodym pak ještě chvíli tvrdil, že se skupina nerozpadla, ale žádné koncerty se už nekonaly. Koller byl ve skupině naprosto zásadní postavou. Podílel se na písních skladatelsky i zpěvem a také bubnoval.

Lucie se stala jednou z nejpopulárnějších domácích kapel, její desky od počátku 90. let vycházely ve statisícových nákladech a kapela vyprodávala velké haly. Pravidelně bodovala v anketách Český slavík a Anděl.

Reklama

Výběr článků

Načítám