Hlavní obsah

Depeche Mode vydají v březnu 2013 nové album

Novinky, Stanislav Dvořák
Aktualizováno

Skupina Depeche Mode vydá v březnu 2013 nové studiové album, bude již třinácté. Osmdesátkové ikony a průkopníci syntezátorového popu už mají materiál natočený.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Depeche Mode

Článek

“Jsem velmi spokojený s tím, jak album dopadlo,” komentuje vznik alba Martin Gore. “Hudba má stejnou atmosféru jako na albech Violator a Songs of Faith and Devotion a myslím, že nové písně patří k tomu nejlepšímu, co jsme kdy napsali.”

Album napsali Martin Gore a Dave Gahan a název zatím nesdělili. “Nahrávky jsou velmi živelné. Během procesu nahrávání jsme se snažili přenést všechny zásadní prvky našich živých vystoupení i na album,” dodal Gahan.

Kapela dala v říjnu svým fanouškům možnost nahlédnout do zákulisí natáčení alba, kdy zveřejnila videoklip obsahující i ukázku z nové tvorby. Další informace budou zveřejněny v následujících týdnech.

Skupina vznikla v roce 1981. Založili ji Martin Gore, Dave Gahan a Andy “Fletch” Fletcher. Prodala více než 100 miliónů desek a pro mnohé se stala symbolem celých osmdesátých let, kdy ovšem také vyvolávala značnou nenávist u posluchačů rocku, punku a metalu.

Depeche Mode vyrazí příští rok na turné, které začne v Tel Avivu 7. května. Celkem odehrají 34 koncertů a v Česku by se měli zastavit 23. července 2013 v Synot Tip Aréně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám