Hlavní obsah

Kapela Support Lesbiens se rozpadla

Zpěvák a zakládající člen Support Lesbiens Kryštof Michal oficiálně potvrdil svůj odchod z kapely, o kterém se spekulovalo již několik týdnů. Poslední koncerty populární skupiny se uskuteční v rámci turné v lednu až březnu roku 2013.

Foto: Foto Tomáš Lébr

Support Lesbiens. Kryštof Michal druhý zleva, Hynek Toman uprostřed.

Článek

"Je mi to velice líto, ale kapela Support Lesbiens, tak jak ji znáte, končí. Po dvaceti letech jsem se rozhodl ze Support Lesbiens odejít, uvést tím na pravou míru všechny dosavadní spekulace a jít dál jinou cestou," uvedl Michal v prohlášení pro média.

Stejně jako Michal odešli ze skupiny i tři ze čtyř zbývajících členů kapely, René Rypar (kytara), Zbyněk Raušer (bicí) a Jan Daliba (basa). Společně se rozhodli založit novou skupinu s názvem Portless.

Mimo hru tak zůstal kytarista a skladatel Hynek Toman. Podle manažerky Support Lesbiens Svatavy Kruntové ale tito tři hudebníci nejsou členy skupiny Support Lesbiens, kterou tvoří jen Michal a Toman, pouze s ní vystupují a natáčejí desky a vedle toho mají i další hudební aktivity. "Kryštofovi přejme hodně úspěchů s novým projektem. A Support Lesbiens se na vás těší na dalších koncertech!" vzkázal před časem Toman na sociální síti Facebook. Web kapely o rozpadu neinformuje.

Support Lesbiens, kteří slaví 20. narozeniny, 24. října v Ostravě zahájili výroční turné. Skupina vznikla v roce 1992, o rok později debutovala deskou So, What? Následující album Medicine Man jí vyšlo v roce 1994. Dva roky poté se kapela nečekaně rozpadla, o pět let později se ale na hudební scénu vrátila. Početnou skupinu příznivců získala především po vydání alba Regeneration? z roku 2001 a následujícího Tune Da Radio. V roce 2002 kapela obdržela dvě ceny Anděl v kategoriích skupina roku a popové album. Zatím poslední nahrávku Homobot vydala kapela loni.

Reklama

Výběr článků

Načítám