Hlavní obsah

Pražské jaro s Johnem Malkovichem

Právo, Vladimír Říha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od středy začíná předprodej lístků na 68. ročník hudebního festivalu Pražské jaro. Vstupenky je možno zakoupit v Rudolfinu, po internetu a ve stovce prodejních míst v celé republice.

Foto: Jan Handrejch, Právo

John Malkovich

Článek

Festival se uskuteční tradičně mezi 12. 5. a 2. 6. „Bude mít hlavně francouzský šarm,“ říká ředitel festivalu Roman Bělor. Poprvé budou hrát Francouzi i zahajovací koncert a Mou vlast přednese Filharmonický orchestr Radia France. Stejný orchestr uvede na dalším koncertě i českou premiéru díla skladatele Kryštofa Mařatky Vábení věnovanou Václavu Havlovi.

„Světová premiéra byla nedávno v polské Lodži s polskými umělci,“ uvedl autor, vnuk slavného sochaře Mařatky. V dalších programech uvidíme opět amerického herce Johna Malkoviche, který v Hudebním divadle v Karlíně dvakrát ztělesní Casanovu v inscenaci přivezené z Vídně.

Přijedou i vynikající klavíristé Murray Perahia, András Schiff a Garrick Ohlsson. „Přichystali jsme i mimořádný koncert ještě před zahájením,“ dodává Bělor – 1. května totiž vystoupí ve Španělském sále Berlínští filharmonikové se Simonem Rattlem a Magdalenou Koženou. Pro rok 2014 chystá festival zahajovací koncert s Českou filharmonií ke stému výročí narození Rafaela Kubelíka.

Reklama

Výběr článků

Načítám