Hlavní obsah

V Divadle Komedie vystoupí divadelní soubor bezdomovců DivaDNO

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražské Divadlo Komedie nabízí v úterý od 16:00 už třetí dobročinný bezdomovecký den. Akci s názvem "Divadlo, náš jediný domov" pořádá společně s bezdomoveckým divadlem DivaDNO. Program obsahuje kromě divadelních představení i promítání či dražbu.

Foto: MP Plzeň

Bezdomovců jsou v ČR tisíce.

Článek

Výtěžek poputuje na nákup přikrývek, bot, oblečení a hygienických potřeb či na pořízení kostýmů pro herce bezdomoveckého souboru. Vstupné je dobrovolné.

Publikum uvidí v premiéře hru Lajka, jejímž autorem je jeden z herců DivaDNA. Účinkují v ní lidé bez domova. Pohybovou inscenaci představí polský Teatr Grodzki. Bezdomovecký biograf uvede dokument Jak přežít zimu v Praze. Diváci se mohou těšit i na americký film V tátově stínu s Robertem de Nirem. Akce skončí kolem půlnoci.

Sdružení DivaDno vzniklo v září 2010. Pracuje hlavně s bezdomovci, kteří chtějí svou situaci změnit. Podporuje je, aby se mohli odrazit ode dna a vrátit se zpět do běžného života. Vystoupení pomáhají klientům odstraňovat bariéry a dodávají jim sebevědomí. Představení, besedy a výstavy mají přiblížit život lidí bez přístřeší ostatním a mají přispět ke zlepšení pohledu na ty, co se ocitli na ulici.

Reklama

Výběr článků

Načítám