Hlavní obsah

Bronzová muzikálová neděle v Café Fara

Právo, Jiří P. Kříž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druháci muzikálového herectví Janáčkovy akademie ateliéru Sylvy Talpové rozhodně nepřipomínají podřadné víno téhož označení. Přesvědčit se o tom mohli návštěvníci odpoledních koncertů druhé adventní neděle ve vyhlášeném Café Fara v Klentnici pod Sirotčím hrádkem na prostředním z panenských oblouků Pavlovských vrchů.

Foto: Jiří P. Kříž, Právo

Jamáci zpívali v Klentnici šlitrovky a koledy.

Článek

CKK Band - Dada a Jiří Klementovi s Jaroslavem Jurůjem - sestoupili letos se zpívajícími studenty z koliby na čtyřsetmetrovém vrchu Zlobice nad Kuřimí do nížin jižně pod Brnem, i když Pálava se Děvínem nad soutok Dyje se Svratkou vypíná vlastně ještě výš, i když líbezně do kulata.

Skácel a Rúfus

Stěhování na jih nic neubralo na mrazivosti bronzové neděle. Návštěvníky předvánočního zpívání, a že se sjeli do pocukrovaných vinic nad Pavlovem pěkně zdaleka, rozehřály ale věčně zelené šlitrovky, černošské spirituály, lidové koledy i songy Dady Klementové na slova Milana Rúfuse a Jana Skácela.

Ty prožila Soňa Jányová, absolventka JAMU, dnes sólistka muzikálové scény v Helsinkách. Všechno ostatní v architektonicky příkladně vyřešené faře krásně zazpívali jamáci Michaela Baladová, Katarína Mikulová, Markéta Pešková. Kristýna Štarhová, Jiří Daniel, Štěpán Kaminský, Michal Kuča a Daniel Rymeš. Koledy, spirituály a Purpuru přednesli s důstojnou vážností, s vtipem pak třeba Svěrákova a Uhlířova Rovnátka dr. Hnátka...

Po koledách muzikál

Pěkně bývá na koncertech kandrdasů, nepokažených ještě manýrami ani umanutými profesionálními choreografiemi. Kam to až na škole mohou dotáhnout, to ukázala téhož dne večer premiéra Kanderova a Ebbova muzikálu Taneční maraton na Steel Pier v režii Roberta Gordona v novém Divadle na Orlí v Brně. To už je ale jiná kapitola a napíšu ji až v méně zasněžené adventní noci, než byla ta z neděle na pondělí po dobrodružné cestě Vysočinou k Vltavě.

Reklama

Výběr článků

Načítám