Hlavní obsah

V Praze se představí nezávislé slovenské divadlo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Po následující dva víkendové dni bude pražské Archa hostit přední představitele slovenského nezávislého divadla. Představí se známé soubory S.T.O.K.A. a SkRAT i Pôtoň Bátovce.

Záběr z inscenace Psota

Článek

V sobotu bude k vidění Psota z tvůrčí dílny souboru Pôtoň a inscenace Pokus S.T.O.K.Y. , v neděli pak budou uvedeni Napichovači a lízači divadla SkRat, kteří nabízejí mozaiku lidí vedoucí povrchní konzumní způsob života a ukazují jejich pokřivené hodnoty.

Foto: Lenka Adamčáková

Záběr z Napichovači a lízači

Psota vychází z terénního výzkumu a z autentických příběhů. Letošním tématem Nové drámy je právě prolínání divadla a reality, její průnik na prkna, která znamenají svět .

Pokus Blaha Uhlára pohybující se na pomezí mezi divadlem a videem je reflexí bojů dnes už neexistující S.T.O.K.Y., nenabízí však jen boje o prostor pro nezávislé divadlo proti developerům, ale také přináší úvahu o postavení živého nezávislého divadla v současné společnosti.

Před sobotními představeními, z nichž první začne v 19 hodin, bude otevřena výstava o divadle S.T.O.K.A, nedělnímu bude předcházet beseda o slovenském současném divadle.

Reklama

Výběr článků

Načítám