Hlavní obsah

Příští rok slaví ČT šedesát let vysílání, uvede nový film s Geislerovou

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rok 2013 bude programově v České televizi ve znamení oslav šedesáti let od začátku televizního vysílání v naší republice. Zlatý fond ČT proto nabídne divákům své nejúspěšnější umělecké i zábavné pořady. Prostor dostanou vzpomínky na to nejlepší, co v ČT vzniklo, jako seriály Cirkus Humberto, Panoptikum Města pražského, F. L. Věk, Nemocnice na kraji města, Černí baroni, 3 plus 1 s Miroslavem Donutilem a další.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Aňa Geislerová

Článek

Na řadu přijdou i premiéry. Hlavní novinkou Jedničky bude cyklus osmi televizních filmů ze současnosti Nevinné lži s Aňou Geislerovou a nové zábavně-naučné formáty z licence BBC, jako je Tajemství rodu a Copak bych vám lhal? i z vlastní tvorby, například publicistický magazín Rub a líc. Na obrazovku se dostanou premiérové díly seriálu Vyprávěj, cyklus Zázraky přírody nebo zábavná show Všechnopárty.

Dvojka nabídne sérii pěti autorských dokumentů Český žurnál, reflektující klíčové události roku 2012 nebo novinky z žánru tzv. docusoap. Diváci mohou sledovat například osudy závislých žen v léčení nebo příběhy novomanželů či čerstvých matek. Ve skupině historizujících pořadů nabídne ČT cykly Těžká léta československého filmu 1969–1989 nebo Celnice. Propojení mezi minulostí a současností budou hledat Návraty dokumentaristů.

Reklama

Výběr článků

Načítám