Hlavní obsah

V Roxy zahrají Fear Factory a Devin Townsend

– Praha

V pražském klubu Roxy ve čtvrtek vystoupí fenomenální kanadský metalový kytarista Devin Townsend a americká kapela Fear Factory, která jako jedna z prvních spojovala thrash s elektronikou a industriálem. Obě kapely jsou na společném turné Epic Industrialist.

Článek

Fear Factory, kteří posunuli metal směrem k elektronice, letos vydali album The Industralist, jež navazuje na jejich průkopnické nahrávky z minulosti, jako byla Demanufacture. Opět se na něm podílel elektronický mág Rhys Fulber, který se proslavil ve Front Line Assembly.

Skupina se sice počátkem nového tisíciletí dostala do krize, ale po urovnání sporů výborného zpěváka Burtona C. Bella s kytaristou Dinem Cazaresem se dostala opět na výsluní. Ukázalo to už její vystoupení na festivalu Sonisphere.[celá zpráva]

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Devin Townsend

Devin Townsend patří k nejinvenčnějším metalovým kytaristům současnosti. Dokázal opakovaně překročit a posunout hranice žánrů a na rozdíl od jiných kytarových čarostřelců nekončí jen u nekonečných sól hraných v co nejvyšším tempu. Letos vydal desku Epicloud.

Koncert začíná už v 18 hodin. Jako první vystoupí Hentai Corporation.

Reklama

Výběr článků

Načítám