Hlavní obsah

Bílá: Nejsem víc než kdokoli jiný

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavice Lucie Bílá poskytla po skončení slavnostního večera rozhovor Právu. Potěšila ji pokora Tomáše Kluse a obhajovala i velmi zvláštní projev Daniela Landy.

Foto: Petr Horník, Právo

Zlatá Slavice Lucie Bílá

Článek

Co na vás lidé tolik obdivují?

Pavel Vrba jednou říkal, že jistou písničku netextoval jeden den, ale celý život. Podle mě jsem svého patnáctého Slavíka nedostala jen za tenhle rok, ale za pětadvacet let, co jsem na scéně. Zapustila jsem kořeny a dostala jsem se lidem pod kůži. Na své Facebooku jsem zjistila, že lidi ani tak nezajímá, co dělám na jevišti a ve své práci. Zajímá je, jestli jsem v lese našla houby, jestli jsem ve vaně šlapala zelí nebo jsem zavařovala okurky.

Myslím si, že lidé u nás nejvíce oceňují takzvané srdcaře a ty, kteří žijí obyčejný život. Mám povolání, které je vidět. Jinak jsem ale úplně obyčejná normální holka, která si myslí, že lidem se líbí i směsice nedokonalostí, které má. Nemyslím si, že jsem víc než kdokoli jiný.

Překvapilo vás vítězství Tomáše Kluse mezi zpěváky?

Věci jsou tak, jak mají být. Nadchlo mě ale, s jakou pokorou převzal po Karlovi první místo. Doufám, že až mě v budoucnu z první příčky sestřelí některá má kolegyně, udělá to stejně pokorně. Beztak si ale myslím, že jednou bude jako Český slavík udílena soška Karla Gotta.

Která kolegyně by vás mohla vystřídat?

Přestože si velmi vážím Lucky Vondráčkové, mou korunní princeznou je Ewa Farna.

Co soudíte o plamenném projevu Daniela Landy?

Nedávno jsem četla poslední rozhovor s bývalým prezidentem Václavem Havlem. Říkal v něm, že politik musí mít názor. Daniel Landa politik není, ale je velká osobnost, která má vliv. Jsem přesvědčena o tom, že ví, co říká. Já mu to věřím. Působí sice jako zabiják, ale já ho znám velmi dobře a vím, že je to hodný a laskavý člověk.

Reklama

Výběr článků

Načítám