Hlavní obsah

Tomášovi fandím od začátku, říká Karel Gott

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po nepřetržité sérii 13 slavíků "vyfoukl" Karlu Gottovi toto ocenění v tradiční anketě písničkář Tomáš Klus. V rozhovoru pro Právo se Gott svěřil, že odsunutí na druhou příčku očekával, i to, kdo se nejlepším zpěvákem roku stane.

Foto: Petr Horník, Právo

Karel Gott

Článek

Tušil jste, že nezvítězíte?

Ano, tušil jsem to. Myslím si, že je to mimo jiné tím, že lidé dnes žijí v celkovém napětí a očekávají změnu ve všech oblastech života. Od umělců a písničkářů očekávají tvrdá a otevřená slova. Já jako lyrický tenor jsem tu jako stálice, ale tep doby nahrává změně. Já si teď alespoň odpočinu. Snad se už nebude říkat, že je přegottováno.

Být druhý v anketě Český slavík ale pro vás není nová situace…

Není, a říkám, že jsem v té pozici strašně rád. Politici jsou v opozici také raději, u nás, zpěváků, je to ale zajímavější hra. To, co se stalo, je jednak reakce publika a samozřejmě je to také technická věc. Na pódiu jsme s Ondřejem Brzobohatým mluvili o internetu a jeho fungování. V poslední době jsem od některých svých fanoušků slyšel dotazy na to, jak by měli přes internet hlasovat.

Foto: Pro Novinky Jan Mottl

Tomáš Klus na festivalu Okoř 2012

Není to ale výmluva. Tomáši Klusovi fandím od začátku. Je nesmírně bystrý, inteligentní a pohotový.

Hovořil jste s ním?

Poznal jsem ho už před časem, kdy jsem se svou manželkou přišel na pořad Barování do pražské Malostranské besedy.

Byla tam skvělá atmosféra a Tomáš Klus nás z pódia viděl, jak jsme si sedli ke stolu do davu. Okamžitě, takříkajíc z voleje, začal komponovat píseň s vtipným textem a ještě se mu to rýmovalo. Od té doby vím, že je to bystrá hlava.

Reklama

Výběr článků

Načítám