Hlavní obsah

Slavíky vyhlásí v sobotu večer

Do ankety Český slavík Mattoni letos přišlo přes 130 000 hlasů. Výsledky budou oznámeny v sobotu v přímém přenosu z pražské Státní opery na TV Nova. Moderátorem večera bude Ondřej Brzobohatý, informoval Jaroslav Těšínský z pořádající agentury Musica Bohemica.

Článek

"Z počtu hlasů máme radost. Zdá se, že zájem o českou populární hudbu stoupá. Možná je to tím, že se v tuzemské popu objevily nové talenty, jako je Tomáš Klus, skupiny Mandrage a Nightwork či zpěvačky Gabriela Gunčíková a Markéta Konvičková," řekl Těšínský.

Pořádající agentura Musica Bohemica zveřejnila jména těch, kteří v hlavních kategoriích skončili na některém z prvních šesti míst. V kategorii zpěvaček to jsou v abecedním pořadí Monika Absolonová, Anna K., Lucie Bílá, Ewa Farna, Aneta Langerová a Lucie Vondráčková. Mezi zpěváky může uspět Michal David, Vojtěch Dyk, Karel Gott, Tomáš Klus, Petr Kolář či Daniel Landa. Ze skupin dostaly nejvíce hlasů Chinaski, Kabát, Kryštof, Mandrage, Nightwork a Olympic.

Počet bodů za obdržené hlasy rozhodne o tom, kdo se stane novým slavíkem v kategorii Zpěvák, Zpěvačka a Hudební skupina. Oceněni budou interpreti také ve vedlejších kategoriích - Skokan roku, Objev roku a Slavíci bez hranic, což je soutěž o nejoblíbenějšího slovenského interpreta v České republice.

Objev vybírá porota

Anketa Český slavík vstupuje do letošního ročníku se dvěma novinkami. Pořadatelé změnili pravidla kategorie Objev roku a vznikla nová cena nazvaná Hvězda internetu. Objev roku letos poprvé místo veřejnosti vybrala odborná porota, která nominovala zpěvačku Báru Polákovou spolu s kapelami Koblížci a Nebe.

"Na slavnostním večeru potvrdil účast i zpěvák Daniel Landa, který byl nominován i v minulosti, ale osobně ve Státní opeře nebyl. Tentokrát potvrdil svoji účast s tím, že sice končí kariéru v showbyznysu, ale chce se této akce zúčastnit," podotkl Těšínský.

Vítězi ankety Český slavík se v hlavních kategoriích loni stali Karel Gott, Lucie Bílá a skupina Kabát, všichni zvítězili už popáté za sebou. "Anketa je odrazem popularity. Dokud se neobjeví nějaké výrazné osobnosti, které nejen umí zpívat, ale také dobře oslovit publikum, tak se žádných velkých změn nedočkáme. Ale po dobách, kdy se jen sporadicky objevoval sem tam někdo nový, tady máme řadu nových talentovaných tváří," uvedl Těšínský.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám