Hlavní obsah

Po lístcích na Hobita se jen zaprášilo, lidé se na ně ptali už od léta

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velkofilm Hobit podle románu J.R.R. Tolkiena, který má premiéru v prosinci, má zřejmě ty nejfanatičtější příznivce. Na lístky se prý někteří ptali už v létě, a jakmile se objevily v předprodeji, první večer byl okamžitě vyprodán.

Foto: Warner Bros Pictures

Martin Freeman v roli Bilba Pytlíka

Článek

První půlnoční představení Hobita v jediném českém kině IMAX se vyprodalo během několika minut. Do českých kin vstoupí Hobit v noci ze středy 12. na čtvrtek 13. prosince. Podobnou situaci hlásí i další multikina v Praze, v Brně, Plzni, Ostravě, Pardubicích, Liberci nebo Ústí nad Labem.

„Diváci se nás na lístky na Hobita ptají velmi intenzivně už od léta. Podle zpráv, které máme ze zahraničí, je Hobit v předprodeji úspěšnější než Skyfall nebo Twilight. Co se týče Česka, po několika dnech předprodeje víme, že půlnoční projekce v Cinema City se odehrají s rekordní návštěvou,“ prozradil marketingový manažer kin IMAX a Cinema City Robert Švec.

Sály se podle Švece budou přidávat, dokud zájem diváků potrvá. Vedení kina IMAX začalo dokonce uvažovat o výjimečné druhé projekci, která by začínala ve cca 4 hodiny ráno.

Bohužel často s dabingem 

Velmi špatnou zprávou pro filmové fandy je to, že Hobit 3D poběží v českých kinech většinou s dabingem nebo anglicky jen v klasickém 2D formátu. Film ve formátu 3D a v originále s titulky slibuje kino IMAX.

„O 3D verzi v původním znění s titulky pro kino IMAX jsme museli trochu bojovat, ale nakonec se nám to povedlo. Diváci k nám chodí pro maximální zážitek z filmů a pro velkou část z nich k tomu patří i originální jazyková verze,“ potvrdil Švec.

Hobit před soudem?

Těsně před premiérou se objevil nečekaný problém. Společnosti Warner Bros., New Line Cinema a MGM žalují tvůrce malého nezávislého filmu Age of the Hobbits, protože se prý moc podobá jejich filmu.

Malý nenápadný filmeček se najednou vyloupnul odnikud a může mít velký úspěch, pokud se sveze na současné vlně popularity fantasy. Producenti "velkého Hobita" zuří, protože do reklamy napumpovali milióny dolarů.

U soudu v Los Angeles teď leží žaloba na firmu Global Asylum, který natočila "malého Hobita". Žádá, aby soud druhé straně zakázal používání slova hobit a aby byly zničeny všechny reklamní materiály ke konkurenčnímu filmu: "Asylum propaguje nízkorozpočtový film, přičemž používá matoucí a zavádějící titul Age of the Hobbits v úmyslném pokusu vydělat na popularitě spojené s Tolkienovými romány, mimořádně úspěšnou filmovou trilogií Pán prstenů a slavné značce."

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám