Hlavní obsah

Sázavafest se popáté stěhuje, tentokrát do Světlé nad Sázavou

Hudební festival Sázavafest již popáté mění místo svého konání. Jeho 13. ročník se od 1. do 3. srpna příštího roku uskuteční v zámeckém lesoparku ve Světlé nad Sázavou. Festival nabídne dvě hlavní scény, taneční halu a jako novinku akustickou scénu, informoval ředitel festivalu Pavel Kloupar.

Foto: Milan Malíček, Právo

Tomáš Klus na Sázavafestu

Článek

"Novým místem se festival vrací k řece a atmosféře, která festival vždy odlišovala. Atmosféra Sázavafestu je pro nás víc než jeho velikost," uvedl Kloupar.

Akce začínala v Týnci nad Sázavou, pokračovala v Sázavě a v Kácově na Kutnohorsku, kde se konal jubilejní 10. ročník. Poslední dva se uskutečnily v prostorách bývalých kasáren v Benešově. V nadcházejícím ročníku přivítá návštěvníky festivalu prostředí zámeckého lesoparku, který je v centru Světlé nad Sázavou a zároveň v blízkosti řeky.

"Starosta města měl o festival zájem a nabídl nám genius loci, který splňuje i naše požadavky na logistiku a vrátí festivalu to, co se z něj trochu vytratilo - neopakovatelnou atmosféru," podotkl Kloupar.

Letos v Benešově festival nabídl pět scén, na kterých vystoupilo přibližně 120 účinkujících. Po zrušení koncertu kapely Kaiser Chiefs byl největší hvězdou Sázavafestu Paul Oakenfold, světový dýdžej a předskokan Madonny na jejím posledním evropském turné. Z tuzemských interpretů zahrála například skupina Sto zvířat, která během tří dnů odehrála celkem 100 písní ve třech žánrových blocích nazvaných Oldies, Janies a Čerstvees a jeden akustický blok v Balbínce. Letošní ročník Sázavafestu navštívilo přes 15 000 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám