Hlavní obsah

CME zvažuje prodej chorvatské Novy

Mediální společnost CME, která vlastní českou televizi Nova, chce do konce roku prodat její chorvatskou jmenovkyni Nova TV v jednom balíku se slovinskou televizní stanicí Pop TV. Uvedl to s odkazem na "neoficiální zdroje" chorvatský web Business.hr.

Foto: Milan Malíček, Právo

Chorvatská televize se jmenuje stejně jako česká (na snímku šéf Novy Jan Andruško).

Článek

Podle zdroje má být prodej Novy a Pop součástí restrukturalizace operací skupiny v reakci na zhoršení hospodářských výsledků. CME by měla prodejem získat 150 až 200 miliónů dolarů (až čtyři miliardy Kč).

Chorvatskou Novu by CME měla prodat i s jejím druhým programem Doma TV. Slovinská POP by měla být na prodej spolu s programem Kanal A, uvedl web. CME ve třetím čtvrtletí klesly výnosy i provozní zisk a její provozní ztráta se zvýšila. Generální ředitel Adrian Sarbu k výsledkům na konci října řekl, že trhy CME jsou stále v útlumu a ve druhém pololetí nesplňují výdaje na reklamu očekávání. Sarbu poté analytikům podle agentury Bloomberg řekl, že CME bude uvažovat o zlepšení finanční likvidity pomocí emise nových akcií ve spolupráci se spoluvlastníkem Time Warner a zvažovat bude i prodej majetku.

Součástí skupiny CME je společnost CET 21, která drží licence pro vysílání televizních stanic Nova, Nova Cinema, Nova Sport a české verze hudební stanice MTV. CME celkem provozuje televizní stanice v šesti zemích střední a východní Evropy. Její akcie se obchodují na trhu Nasdaq v USA a na pražské burze cenných papírů.

Reklama

Výběr článků

Načítám