Hlavní obsah

Rodinná pouta byla nejsledovanější

Novinky, Alex Švamberk, ATO Mediaresearch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obliba seriálů nadále trvá, první díl Rodinných pout připoutal k obrazovkám 1,7 miliónu diváků, což představuje 39,5 procenta z lidí u obrazovek. Prima může být spokojená se zájmem, jaký vzbudilo uvedení jejího seriálu. Od 20.00 byl nejsledovanějším pořadem.

Článek

Rodinná pouta o 8,5 procenta předstihla Milionáře, když 19,8 procenta diváků dalo přednost Bídníkům na ČT 1 a 10,5 procenta dokumentu České stopy pod Karpaty. Více diváků - 1,9 miliónu -  se ten večer dívalo jen na pořad Na vlastní oči na Nově.

"Musím říci, že mě výsledek prvního dílu velmi potěšil. Je to velkým povzbuzením a impulsem pro naši televizi, " uvedl programový ředitel Primy Miloš Zahradník a dodal: "Věřím, že další díly budou minimálně stejně úspěšné.

Otázkou ovšem zůstává, kolik lidí se bude dívat na další pokračování této novodobé červené knihovny, kde se do sebe zamilují chudá  a počestná dívka a bohatý syn majitele rodinného podniku. Rodinná pouta v každém případě  prověří fenomén seriálu, který umožňuje každý týden utéci z reality do televizního světa a poznat, co hrdiny obrazovky potkalo. Je zvědavost tak silná, aby si pustili pokračování této telenovely po česku, když už po shlédnutí prvního dílu se mnozí v duchu omlouvali České televizi. Zlatá Nemocnice na kraji města po dvaceti letech.

Lacinost a klišé

Už po řemeslné stránce je seriál mizerný, kamera je statická, kulisy nezajímavé a střihy, oddělující jednotlivé scény odehrávající se v různém prostředí, násilné. Papírem šustí i nejen nastíněný příběh ale i samotné postavy. Je sice příjemné, že se autoři snažili dialogy odlehčit a dát jim švih, ovšem natolik podlehli jiné módě - fenoménu hlášek - že postavy hovoří jen v hláškách. Je jedno, zda jde o ambiciózní Adamovu sestru, hrající roli "džejárky", sámotné hlavní protagonisty, nebo Evinu maminku, která působí jako nepovedená parafráze tety Kateřiny ze Saturnina.

Udrží si seriál diváky?

I když se tvůrcům ještě nepodařilo představit všechny postavy, už teď je jasné, jak se asi bude příběh dál odvíjet. Také to může být problémem - žádné neočekávané zvraty se v něm asi neodehrají, Prima sázela na jistotu, a tak je otázkou, zda se dočkáme plánovaného konce, o katarzi se tu mluvit nedá. Seriál sice má mít 104 díly, Prima však neriskovala a točí jej za pochodu. Jakmile o něj přestane být zájem, skončí s ním.

Zatím to tak nevypadá, ale možná se zase většina pokorně vrátí k Milionáři a ti zbylí se budou radějí dívat na osudy skutečných lidí, kteří žili v Karpatech. Dramatické byly určitě více a čišela z nich opravdovost. Ani jedny z nich nebude mrzet, když se nedozvědí, zda v současné České republice láska překonávající společenské rozdíly skončí sňatkem či ne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám