Hlavní obsah

Take 6: Zpívat s jinými je darem z nebes

Právo, Vladimír Říha

Americká skupina Take 6 ve středu v Praze zahájí Festival swingové hudby. Na otázky Práva odpověděl její člen Claude McKnight.

Foto: archiv skupiny Take 6

Desetinásobní držitelé Grammy Take 6 vystoupí již potřetí v Národním domě na pražských Vinohradech. Claude McKnight je druhý zleva.

Článek

Přijíždíte do Prahy potřetí a vždy jste zpívali na Festivalu swingové hudby. Máte nějaké vzpomínky na předchozí pobyty?

Pražské publikum nás vždy přijalo s otevřenou náručí a nadšením. Vždy oceňujeme dobrou náladu a vřelé přijetí, kterými se posluchači podílejí na našich koncertech a na hudební show, kterou jim předvádíme.

Jak bylo přijato v USA vaše poslední album One?

Přijetí alba bylo skvělé a naši fanouškové, kteří milují náš zpěv, jsou z něho odvázaní. Je totiž více ovlivněné gospelem, a to se jim právě líbí. To budete moci nakonec posoudit i v Praze, protože určitě hodně písní z něho zazpíváme.

Na koncertech nepoužíváte doprovod, ale sami se doprovázíte beat boxy či jinými technickými novinkami. Na One jsou slyšet i bicí, váš host Stevie Wonder uplatňuje i foukací harmoniku. Nepřemýšlíte o živém doprovodu?

Jelikož milujeme hudbu, snažíme se ji vytvářet mnoha způsoby. A živý doprovod je určitě jeden z nich, takže nic není vyloučeno.

Jak si vybíráte repertoár?

Všichni přispíváme k výběru hudby stejně a všechna rozhodnutí děláme jako tým. Naše hudba je směsí soulu, gospelu, r’n’b a jazzu a je zabalená v balíčku a capella.

Spolupracovali jste s mnoha hvězdami, naposledy se Steviem Wonderem. Co vám taková spolupráce dává?

Zpívat s jinými umělci, obzvláště se Steviem, je požehnáním a darem z nebes. Spolupracovat a potkávat se uvnitř hudby je obrovský dar.

Co si myslíte o vokálních skupinách v jazzu a rocku?

Podporujeme každou dobrou hudbu v jakémkoli žánru. Těšíme se z každého úspěchu jiných a rádi vidíme, když dobrá nálada z hudby, ať vokální, či jiné, vzniká kdekoli ve světě.

Co plánujete po pražském koncertě?

Máme ještě v Evropě dost koncertů, pak se vracíme do Států na svátky a dovolenou a potom budeme pracovat na novém albu.

Reklama

Výběr článků

Načítám