Hlavní obsah

Výjimečná písničkářka, krásná a bohatá Katie Melua zahraje ve středu v Praze

Novinky, fia

Na své vůbec první vystoupení v České republice přijede ve středu 7. listopadu do pražského Kongresového centra britská zpěvačka a písničkářka Katie Melua. Gruzínská rodačka, která vyrůstala v severoirském Belfastu a je oblíbenkyní královny Alžběty II., zde představí své nejnovější, v pořadí už páté album Secret Symphony.

Foto: www.katiemelua.com

Katie Melua

Článek

V pouhých 28 letech se může Katie Melua pochlubit pozoruhodnou a hvězdnou kariérou. Uznání si vydobyla už svým debutem Call Off the Search z roku 2003, které se půl roku drželo na vedoucích příčkách britských hitparád. Následující album Piece by Piece z roku 2005 jí zajistilo dvě nominace na Brit Awards, mimo jiné díky úspěšným singlům Nine Million Bicycles a The Closest Thing to Crazy. Následovala další alba, světová turné, další úspěchy a ocenění, až se nakonec stala nejúspěšnější (a také nejbohatší) zpěvačkou Evropy, kterou si zve k večeři královská rodina do Buckinghamského paláce.

Z takového raketového startu  by se leckteré nezralé osobnosti zatočila hlava. Katie Melua ale zůstala věrná svému hřejivému písničkářství, přestože některé její hudební aktivity lze označit za extravagantní výstřelky, například koncert odehraný 300 metrů pod hladinou moře, za který si vysloužila zápis v Guinnessově knize rekordů. „Kdybych nebyla zpěvačkou, určitě bych se chtěla potápět,“ řekla Novinkám umělkyně, která kdysi chtěla být také političkou a dodnes bedlivě sleduje politické dění v rodné Gruzii, kam také často jezdí.

Přes své nezpochybnitelné hudební úspěchy zůstává skromná a zásluhy si nenechává sama pro sebe. „Můj úspěch spočívá z velké části v tom, jakými lidmi jsem obklopena. Ať jsou to skvělí producenti nebo muzikanti, díky kterým má alba znějí tak, že je lidé mají rádi, nebo stylisté, vizážisté a kadeřníci, díky kterým vypadám dobře v televizi,“ říká s nadsázkou Melua.

Během pražského koncertu představí písně z nového alba, podle svých slov si však s kapelou během příprav na současné turné užila i zkoušení svých klasických hitů.

Reklama

Výběr článků

Načítám