Hlavní obsah

Fosterová dostane Zlatý glóbus za celoživotní dílo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká herečka Jodie Fosterová dostane při předávání Zlatých glóbů příští rok prestižní cenu Cecila B. DeMilla za celoživotní dílo. Podle agentury Reuters to oznámilo Sdružení zahraničního tisku v Hollywoodu (HFPA), které Zlaté glóby uděluje.

Foto: Profimedia.cz

Podle znalců patří nejen mezi nejúspěšnější, ale i nejinteligentnější herečky z Hollywoodu.

Článek

Devětačtyřicetiletá dvojnásobná držitelka Oscara za hlavní role ve snímcích Mlčení jehňátek a Znásilnění rozšíří seznam slavných držitelů této ceny, mezi kterými jsou například Steven Spielberg, Al Pacino, Judy Garlandová, Harrison Ford, Walt Disney, Frank Sinatra a Morgan Freeman.

Foto: Profimedia.cz

V devětadvaceti natočila s Anthonym Hopkinsem slavný horor Mlčení jehňátek.

"Jodie je osobnost mnoha tváří, která zaznamenala a bude dále zaznamenávat značný úspěch po dobu své kariéry," prohlásila předsedkyně HFPA Aida O'Reillyová. Fosterová, která je hvězdou první velikosti a platí v Hollywoodu za intelektuálku, vystudovala s červeným diplomem a může se pochlubit i čestným doktorátem z Yaleovy univerzity. Má údajně IQ 140.

Zlaté glóby se budou příští rok udělovat 13. ledna v Beverly Hills. Považují se za důležitou předzvěst oscarového klání, které se uskuteční 24. února 2013 v Hollywoodu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám