Hlavní obsah

Nové knihy: Wawerzinek, Kulhánková, Cabotová, Millás a Lindellová

Právo, František Cinger

Z nových knih připomínáme příběh sirotků z bývalé NDR od Petera Wawerzinka, povídky z Kanady Zuzany Kulhánkové, příběhy tápající mladé ženy od Američanky Meg Cabotové, povídky o nevěře Španěla Juana Josého Milláse a zážitky dívky snad příbuzné s Bridget Jonesovou od Francouze Gillese Legardiniera. Přichází rovněž královna norské detektivky Unni Lindellová i další krimi kniha Američanky Sue Graftonové. Nádavkem dva komiksy, první věnovaný Jokerovi, druhý Lobovi.

Článek

Peter Wawerzinek:

Krkavčí láska

Nové knihy

Vyhladovělého dvouletého Petera a jeho roční sestřičku našla v roce 1956 policie v prázdném bytě ve východoněmeckém Rostocku. Jejich matka prchla do západního Německa. Dlouho po znovusjednocení ji Peter poprvé a naposledy vyhledá a zjišťuje, že má ještě osm nevlastních sourozenců. To v něm probudí skutečnou posedlost psát.

Jota, přeložila Zdenka Obrová, 360 stran, 398 Kč

Zuzana Kulhánková:

Narozena pod toulavou hvězdou

Nové knihy

Autorka se živila jako průvodkyně turistů, tlumočnice, překladatelka, kankánová tanečnice, notářka a učitelka jazyků. Stejně jako Richard Halliburton má jenom jednu vlast (tento svět) a jeden druh přátel (lidi). Je zdravě líná, má ráda dobrou krmičku, řízné pivo a západy slunce do moře. Bojí se pouze nudy a nabízí povídky z Kanady.

Nakladatelství Lidové noviny, 160 stran, 199 Kč

Meg Cabotová:

Jak neztratit lásku

Nové knihy

Seznamte se s Kate Mackenzieovou, pracovnicí personálního oddělení New York Journal s hlavou plnou ideálů, která nerada posílá výpovědi zaměstnancům a je světovou přebornicí v chatování s kolegyněmi.

BB art, přeložila Eva Poskočilová, 352 stran, 249 Kč

Juan José Millás:

Povídky o zmatených záletnících

Nové knihy

Třicetkrát o manželské a partnerské nevěře. Autor k tématu přistupuje s lehkostí, zároveň s literární bravurou. Základem všech povídek je moment překvapení, nonsens či anekdotická zkratka, čímž navazuje na tradici španělsky psané absurdní povídky.

Paseka, přeložila Iveta Gonzálezová, 112 stran, cena 169 Kč

Gilles Legardinier:

Zítra začnu nový život!

Nové knihy

Pařížanka, která práci bankovní úřednice považuje za dočasný omyl a šeď dnů jí zpestřují trapasy a maléry, do nichž se s větší či menší měrou vlastního přičinění dostává. Radikální změna v životě přijde s novou cedulkou na poštovní schránce v domě. Ricardo Patatras… Souseda sice ještě neviděla, přesto se rozhodne konat. Co kdyby to byl ten pravý?

Domino, přeložil Slavomír Míča, 312 stran, 242 Kč, e-kniha 179 Kč

Unni Lindellová:

Medová past

Nové knihy

Královna norské detektivky přichází. Jednoho letního podvečera záhadným způsobem zmizí sedmiletý chlapec. Několik dní poté zahyne pod koly neznámého vozu lotyšská dělnice. Jakkoli je to nepravděpodobné, časem se ukáže, že obě tragédie spolu souvisí. Policejní vyšetřovatel Cato Isaksen má z tohoto dvojitého případu noční můry.

Plus, přeložila Jitka Jindřišková. 296 stran, 329 Kč

Sue Graftonová:

V… jako Vendeta

Nové knihy

Nejnovější příběh drsné soukromé vyšetřovatelky Kinsey Millhoneové se točí okolo nebezpečného pletence vztahů, který ona neohroženě rozplétá, jak je jejím dobrým zvykem.

BB art, přeložila Jaroslava Kočová, 384 stran, 299 Kč

Brian Azzarello, Lee Bermejo:

Joker

Nové knihy

S pomocí zabijáka Jonnyho Frosta se komiksový Joker opět dostane ven z Arkhamského blázince. Okamžitě kolem sebe začíná shromažďovat ke všemu ochotná individua, aby mu pomohla ovládnout celé město.

BB art, přeložil Petr Zenkl, 128 stran, 399 Kč

Alan Grant:

Lobo: Kostěj nesmrtelný a další příběhy

Nové knihy

Najdete tu jak v Modré Crwi vydaného Kostěje nesmrtelného, tak Pěkně prsatý propadák a Gaunery z prvních Crwí. Plus ještě, jako varování pro tvůrce chystaného filmu – Loba v Hollywoodu! Pro ty, co jim tato zásadní díla unikla, je to šance, jak chybu napravit. Pokud to neuděláte, zůstane vám zatajeno tajemství Lobovy minulosti a nebudete vědět, jak dopadl souboj s lidožravými slimáky!

Crew, přeložili Šimon Španihel a Pavel Dort, 120 stran, 289 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám