Hlavní obsah

Michal Prokop: Poslední deska? Kdo ví

Novinky, Stanislav Dvořák

Zpěvák a moderátor Michal Prokop vydává desku Sto roků na cestě, na níž najdete skladby jak samotného Prokopa, tak i Petra Skoumala a Jana Hrubého. Křest se koná 19. prosince v pražském Divadle Archa.

Foto: Arts Marketing

Michal Prokop

Článek

Od minulé desky Poprvé naposledy se skupina Michala Prokopa výrazně proměnila. Na zvuku je to znát, deska je rockovější, i když si pohrává i s country a jazzem. „Na minulé desce nehrála tahle kapela, hraje tam sice Luboš Andršt v některých věcech, ale jinak to byla jiná kapela,“ poznamenal zpěvák a spoluautor alba.

Současný Framus Five tvoří Pavel Razím na bicí, Zdeněk Wimpy Tichota na baskytaru, Jan Kolář na klávesy, Jirka Šíma na saxofony, Roman Bobick Kubát na trubku, kytarista Luboš Andršt a houslista Jan Hrubý.

„My jsme se snažili, aby ta deska hrála tak, jak hrajeme na koncertě. Nejsou tam žádná studiová kouzla, žádné triky, i když to není nahráno naživo. Je tam jedna věc vysloveně hard-rocková, takovou věc jsem ještě nezpíval, i když jsem v začátcích koketoval s lecčíms.“

Michal Prokop si také pořídil malé domácí studio a rozhodl se desku nevydávat u žádné velké firmy. „Dospěli jsme k názoru, že politika velkých firem nám nic nepřináší. Oni jen profitují na hotovém, to nám přišlo úplně zbytečné,“ řekl Prokop Novinkám.

Texty psal opět léty prověřený Pavel Šrut a částečně také Jan Lacina. „Jedním z témat je stárnutí, stáří ve společnosti, která je tak zaměřena na mládí a úspěch,“ uzavírá Prokop, který prý stále neví, která deska bude ta poslední.

Reklama

Výběr článků

Načítám