Hlavní obsah

Nová alba: Kylie Minogue, Marek Ztracený, Jakob Dylan a Wallflowers

Právo, Jaroslav Špulák

V tomto týdnu se na trh dostává mimo jiné zajímavé album zpěvačky Kylie Minogue s akustickými verzemi jejích skladeb. Marek Ztracený přichází s další řadovkou a jsou tu i další pozoruhodnosti.

Článek

Kylie Minogue: The Abbey Road Sessions

Foto: EMI Music

Nová alba

Australská zpěvačka připravila akustické album The Abbey Road Sessions. Letos slaví pětadvacet let od chvíle, kdy singlem The Locomotion vstoupila na hudební scénu. Výročí připomíná kampaň nazvaná K25, v jejímž rámci Kylie chystá různá překvapení: zveřejňuje nevydané verze písní, točí nové singly, nabízí speciální upomínkové předměty. Součástí oslav je též vydání akustické desky The Abbey Road Sessions.

The Wallflowers: Glad All Over

Foto: Sony Music

Nová alba

The Wallflowers se dali dohromady v Los Angeles v roce 1989 a největší uznání získali za své čtyřikrát platinové album Bringing Down The Horse, ze kterého vzešly hity 6th Avenue Heartache, One Headlight, The Difference a Three Marlenas. Držitelé dvou cen Grammy se ovšem v roce 2007 rozhodli, že si dají pauzu. Tu frontman Jakob Dylan vyplnil vydáním dvou sólových alb. Loni v listopadu oznámil, že tvůrčí pauza The Wallflowers je u konce a práce na novém albu začaly. Glad All Over je šestým studiovým albem formace.

Marek Ztracený: V opilosti

Foto: Brainzone

Nová alba

V pořadí třetí album zpěváka Marka Ztraceného se jmenuje V opilosti. Přináší svěží i svérázná díla z jeho tvorby a pyšní se výhradním hudebním i textovým autorstvím tohoto nadaného zpěváka. Na CD se taktéž nachází pilotní singl V opilosti.

Ivanna Bagová: Oheň v duši

Foto: Universal Music

Nová alba

Mladá slovenská zpěvačka prokázala svůj talent už v soutěži Hlas Česko-Slovenska, který v letošním roce vyhrála. Její debutové album obsahuje jedenáct písní. Většina (šest ve slovenštině a tři v angličtině) vznikla právě pro tuto desku, ať už jsou od domácích (D. Hádl, M. David) či zahraničních (E. Green, A. Love) autorů. Ve dvou dalších případech jde o coververze. Zpěvačka si troufla přezpívat největší hity zpěvaček Whitney Houston (I Will Always Love You) a Celine Dion (My Heart Will Go On). Stalo se to na přání fanoušků, neboť pravě s těmito skladbami slavila v soutěži obrovský úspěch.

Tomáš Kočko & Orchestr: Cestou na jih

Foto: Indies Happy Trail

Nová alba

Nové album Tomáše Kočka & Orchestru je veselým i zadumaným putováním moravskými regiony, z Kočkova rodného severu, přes tajemné Kopanice až na vinný jih. Žánrovou pestrostí a nadhledem odkazuje ke staršímu albu Poplór, a tak uslyšíte symfonickou pompu, koketování s heavy metalem, nefalšovanou dechovku, dixieland či prostou linku cimbálu na pozadí beat boxu se zpěvem Alice Holubové.

Reklama

Výběr článků

Načítám