Hlavní obsah

Nestoři amerického psychobilly otřesou Prahou

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V Praze vystoupí v pondělí jedna z prvních amerických skupin, které učarovala kombinace hororového punku a rockabilly, The Quakes. Dali se dohromady v Buffalu v roce 1986. Své psychobilly vybrousilo trio, v němž stále působí zpívající kytarista Paul Roman, v Londýně.

Foto: thequakes

Skupina Quakes

Článek

Zpočátku skupina hrála revival rockabilly jako Stray Cats, postupně ale přitvrdila a zrychlila a v tvorbě začala využívat prvků punku.

V Londýně jim v roce 1988 vyšlo první album, které bylo velmi syrové a drsné, ale už druhá deska Voice of America ukazovala, že skupina se nemíní nechat svazovat a střídali neo-rockabilly s psychobilly a twistem. Později k němu přidali ještě postupy nové vlny, které se objevily na třetím albu New Generation.

V polovině devadesátých let ale styl začal ztrácet na popularitě a Quakes utlumili svou činnost. Oživění přišlo až po roce 2000, kdy se žánr stal populárním v USA. V novém tisíciletí se Paul Roman přestěhoval do Finska a skupina se pohybuje mezi USA a Evropou.

.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám