Hlavní obsah

Filmové premiéry: Skyfall, Dva nula i Samsara

Událostí tohoto týdne je premiéra nové bondovky s názvem Skyfall. Pro malé děti je tu pokračování animovaných Kozích příběhů nazvané Kozí příběh se sýrem. Neobyčejný dokument, natáčený v 25 zemích, nese název Samsara. Země česká, domov Tvůj! je celovečerní dokument, jehož spolutvůrci byli občané a obyvatelé České republiky. Na fotbalové fanoušky zamířil kameru režisér Pavel Abrahám v dokumentu Dva nula.

Upoutávka na film Skyfall (v kinech od 26.10.2012) Video: Forum Film CZ

 
Článek

Skyfall

Daniel Craig je zpět jako agent 007 v nové, v pořadí již 23. bondovce s názvem Skyfall. Tentokrát bude Bondova loajalita vůči nadřízené M vystavena nelehké zkoušce, když ji začne pronásledovat její vlastní minulost. 007 musí vystopovat a zneškodnit narůstající hrozbu, ať už ho to stojí cokoliv.

Skyfall, VB/USA 2012, dobrodružný/akční, 144 min., režie: Sam Mendes, hrají: Daniel Craig, Judi Denchová, Javier Bardem, Ralph Fiennes, Naomie Harrisová a další.

Kozí příběh se sýrem

Upoutávka na film Kozí příběh se sýrem (v kinech od 26.10.2012) Video: Bontonfilm

V pokračování českého 3D animovaného filmu Kozí příběh se sýrem se přeneseme do pohádkového světa, kde Zuzanka a Honzík, děti hrdinů prvního dílu, v doprovodu hubaté Kozy hledají své rodiče, které patrně unesl sám Lucifer. Na cestě potkají řadu pohádkových postav včetně Dlouhého, Širokého a Bystrozrakého.

Kozí příběh se sýrem, ČR 2012, animovaná pohádka, režie: Jan Tománek, mluví: Jiří Lábus, Mahulena Bočanová, Matěj Hádek, Karel Heřmánek a další.

Země česká, domov Tvůj!

Upoutávka na film Země česká, domov Tvůj! (v kinech od 26.10.2012)Video: Falcon

Fotograf, režisér a producent Adolf Zika si s nápadem jediného filmu o tisíci kameramanech pohrával již před dvanácti lety. Nakonec se dnem D, kdy mohl kdokoliv v České republice zaznamenat 24 hodin svého života, stal 11. květen 2012. Pak už zbývalo jen spousty dodaných materiálů sestřihat do jednoho celku…

Země česká, domov tvůj!, ČR 2012, dokument, 90 min., režie: Adolf Zika

Dva nula

Upoutávka na film Dva nula (v kinech od 26.10.2012) Video: AČFK

Na fotbalovém stadiónu v centru Prahy se chystá zápas Sparty se Slavií. Začíná přímý přenos. Dvacet dva filmových kamer ale tentokrát nemíří na hřiště, nýbrž do hlediště. V něm se totiž nachází velmi různorodá společnost: jsou tu upovídaní pořadatelé, pečlivě oblečené dámy z VIP, rozjívení žáčci fotbalové přípravky, distingovaní intelektuálové, fanatičtí sázkaři, dezorientovaní italští turisté, chlapáčtí členové ochranky a mnozí další.

Dva nula, ČR 2012, dokument, 108 min., režie: Pavel Abrahám

Bojovnice

Upoutávka na film Bojovnice trailer (v kinech od 26.10.2012) Video: Film Europe

Marise je dvacet let, nenávidí cizince, Židy, vojáky a každého, koho shledá vinným za úpadek země. Provokuje, pije, bojuje, chce si nechat vytetovat Hitlerův portrét. Jediné místo, kde se cítí doma, je neonacistický gang, ke kterému patří, a kde nenávist, násilí a divoké noci plné alkoholu jsou na denním pořádku. Pro čtrnáctiletou Svenju je Marisa idol. Ale Marisina přesvědčení naberou pomalu jiný směr, když náhodou potká mladého afghánského uprchlíka...

Bojovnice, Německo, 2011, drama, 100 min., režie:  David Wnendt, hrají: Alina Levshinová, Jella Haaseová, Sayed Ahmad, Gerdy Zint, Lukas Steltner a další.

George Harrison: Living In The Material World   

Upoutávka na film George Harrison: Living in the Material World (v kinech od 26.10.2012)Video: EEAP Film Distr.

Film zachycuje George Harrisona nejen jako úspěšného hudebníka, ale i jako věčného hledače rovnováhy mezi materiálním a duchovním světem. Režisér Martin Scorsese pro něj získal dosud nepublikované fotografie, videozáznamy, nahrávky a rozhovory nejen se samotným Harrisonem, ale i s jeho manželkou Olivií Harrisonovou, Ericem Claptonem, Terry Gilliamem, Georgem Martinem, Paulem McCartneym, Yoko Ono a mnoha dalšími.

George Harrison: Living In The Material World, USA 2012, dokument, 208 min., režie: Martin Scorsese, účinkují: Paul McCartney, Ringo Starr, Yoko Ono, Eric Clapton

Samsara

Upoutávka na film Samsara (v kinech od 26.10.2012) Video: D-cinema

Samsara ve starodávném sanskrtu znamená "věčně se otáčející kolo života“ a tvůrci se v něm snaží zachytit prchavé okamžiky, které utvářejí náš život. Film, který vznikal přes pět let ve dvaceti pěti zemích, nás zavádí na posvátná místa, do postižených oblastí, průmyslových zón a míst přírodních zázraků.

Samsara, USA 2011, dokument, 102 min., režie: Ron Fricke

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám