Hlavní obsah

Mick Jagger chce pomáhat s natáčením filmu o Jamesi Brownovi

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frontman Rolling Stones Mick Jagger se pro mnohé překvapivě převtělil do role filmového producenta. S Brianem Grazerem teď produkují léta očekávaný film o zesnulém praotci soulu a funku Jamesi Brownovi.

Foto: Milan Malíček, Právo

Zpěvák James Brown v Praze v roce 2006

Článek

Život velké americké legendy pravděpodobně natočí režisér Tate Taylor, který se proslavil nedávno historickým snímkem The Help o osudech černošských služek v bohatých amerických rodinách na začátku šedesátých let. Jinak byl dříve znám jako herec a má za sebou slušnou řádku rolí od seriálu Odpočívej v pokoji přes komedii Jsem agent až po drama Do morku kostí.

"Je to pocta být součástí takového projektu, jako je příběh legendárního Jamese Browna," řekl Jagger. "Byl to ohromující umělec s fascinujícím životním příběhem."

Scénář napsali Jez Butterworth a John-Henry Butterworth, kteří mají na kontě třeba film Fair Game (2010). Jagger teď hledá distributora a především herce, který by dokázal věrně ztvárnit Jamese Browna.

"Jsem hluboce poctěna, že se spojili právě Mick Jagger a Brian Grazer, dva nejoblíbenější lidé Jamese Browna, aby převedli jeho inspirativní příběh na stříbrné plátno," uvedla vdova po zpěvákovi Tommie Rae Brownová.

O filmu se mluví již léta. Hned po Brownově smrti v roce 2006 jej měl točit Spike Lee, ale z toho sešlo. Zpěvák zemřel 25. prosince 2006 v nemocnici v Atlantě. Byl hospitalizován se zápalem plic. Zůstal po něm nespočet velkých hitů a stopy jeho génia najdeme i v dílech mladých funkerů a hip-hoperů, Brown byl totiž jedním z "nejvykrádanějších" umělců světa.

Nikoho asi nepřekvapilo, když se v anketě Novinek "nejlepší funky píseň" (hlasovalo 5500 fanoušků) dostal do první desítky hned dvakrát (vítězná I Feel Good a osmá Get Up (Sex Machine). Brown je také členem americké rock´n´rollové síně slávy a získal několik cen Grammy.

Reklama

Související články

S Jamesem Brownem se loučily tisícovky lidí

Tisícovky lidí se přišly rozloučit s legendárním americký zpěvákem Jamesem Brownem, který v pondělí ve věku 73 let zemřel a jehož tělo bylo ve čtvrtek...

Film o Jamesi Brownovi: kdo ho bude hrát?

Nejednoho fanouška po smrti legendárního Jamese Browna napadlo, že o něm někdo musí natočit film. A je to tady. Režisér Spike Lee potvrdil listu Daily Variety,...

Výběr článků

Načítám